Definitief ontharen

Definitief ontharen

Écht alles wat je moet weten over ipl definitief ontharen!

IPL PROMO: OKSELS

6x oksels aan € 69 ipv € 300

IPL PROMO

5x onderbenen + 5x oksels + 5x bikini naar keuze aan € 499 ipv € 1475

Hoe werkt epil-flash?

Met de Epil-Flash wordt met een speciaal ontwikkelde glazen prisma zichtbaar licht van de flitslamp naar de haren doorgegeven. Haren bevatten pigment dat het licht opslorpt en omzet in warmte. Door deze warmte wordt de haarfollikel vernietigd zodat deze niet meer in staat is om nieuw haar te produceren.

Hoe groeit haar?

De haarcyclus omvat de rust; groeien uitstotingsfase. Niet alle haren zitten in dezelfde fase en kunnen met één behandeling worden bereikt. Om tot het optimale resultaat te komen zijn soms 5 tot 18 behandelingen nodig zodat alle haarfollikels de groeifase hebben bereikt . De tijd tussen de behandelingen kan 1 tot 3 maanden bedragen.

Voorbereiding

De haartjes in de te behandelen zone moeten 1 tot 2 dagen voor elke sessie worden afgeschoren. Zo zijn er steeds kleine haartjes aanwezig die het licht kunnen absorberen.

Behandeling

De te behandelen oppervlakte wordt vooraf lichtjes gekoeld door het gekoelde prisma (1 bij 5 cm) even tegen de huid te houden voor de flits. Er worden enkele proefshots genomen om de ideale behandelingsenergie te bepalen. Na de behandeling zullen de haartjes nog aanwezig blijven maar ze gaan over van de groeifase naar de uitstotingsfase. Ze zitten los in de haarzakjes en verdwijnen na enkele weken. Afhankelijk van de grootte van de te behandelen zone en van de groeidichtheid van de haren op die plaats zal de behandelingsperiode meer of minder bedragen.

Pijn en nazorg

De absorptie van licht doet de huid warm aanvoelen. Door de huid vooraf even af te koelen met het speciaal ontwikkeld koelsysteem wordt de huid voldoende afgekoeld om het warmtegevoel tot een minimum te beperken en op die manier de pijn te reduceren tot een kleine tinteling. 

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Dat hangt af van plaats en haartype maar meestal volstaan 5 tot 18 behandelingen. Een uitzondering op deze regel is het gelaat. Aangezien er meer bloedvaten en spieren aanwezig zijn in het gelaat, zijn de haren er moeilijker te verwijderen. Onze ervaring heeft ons geleerd dat in sommige gevallen het haar in het gelaat na een viertal behandelingen weg is. In andere gevallen kan dat echter oplopen tot acht of meer behandelingen. Er wordt geen garantie gegeven op een gewenst resultaat: ieder lichaam is anders, vaak spelen de hormonen + eventueel hirsutisme een grote rol in het resultaat van een definitieve ontharing. Dames met een spiraaltje laten best eerst 2 behandelingen uitvoeren en bekijken dan het resultaat. De haarcyclus omvat de rust-, groeien- en uitstotingsfase. Niet alle haren zitten in dezelfde fase en kunnen met één behandeling worden bereikt. Om tot het optimale resultaat te komen zijn soms 5 tot 18 behandelingen nodig zodat alle haarfollikels de groeifase hebben bereikt . De tijd tussen de behandelingen kan 1 tot 3 maanden bedragen.

Kunnen alle haren worden behandeld?

Het beste resultaat krijgt u met donkere haren op een lichte huid. Bij donkere huidtypes is het mogelijk dat niet de volledige energie aan het haartje wordt afgegeven, maar door de donkere huid wordt opgenomen, wat een minder goed resultaat geeft. Wij raden iedereen aan om een zo licht mogelijke huid te hebben bij het starten van de behandelingen. Ook zeer lichte blonde haren bevatten vaak minder pigment waardoor minder energie wordt opgenomen en aan de haarwortel afgegeven. In deze gevallen is het aan te raden een proefbehandeling te doen om de efficiëntie te bepalen. De haartjes in de te behandelen zone moeten 1 tot 2 dagen voor elke sessie worden afgeschoren. Zo zijn er steeds kleine haartjes aanwezig die het licht kunnen absorberen.

Hoe lang duurt de behandeling?

Door het grote oppervlak van 5 cm² van het prisma zijn de behandelingen veel korter dan bij een laser. Voor een bovenlip rekenen we op 5 minuten en een been kan tot 60 minuten duren. Omdat de tussentijd tussen 2 flitsen zeer kort is (± 2 sec.) kan snel een groot oppervlak worden behandeld.

Is de behandeling pijnlijk?

De haarcyclus omvat de rust-, groeien- en uitstotingsfase. Niet alle haren zitten in dezelfde fase en kunnen met één behandeling worden bereikt. Om tot het optimale resultaat te komen zijn soms 5 tot 18 behandelingen nodig zodat alle haarfollikels de groeifase hebben bereikt . De tijd tussen de behandelingen kan 1 tot 3 maanden bedragen.

Is het gevaarlijk?

Flitslicht is ongevaarlijk omdat het gewon licht is en alleen oppervlakkig werkt, in tegenstelling tot laserlicht dat dieper kan gaan. Wel is het gebruik van speciale brillen een noodzaak.De haartjes in de te behandelen zone moeten 1 tot 2 dagen voor elke sessie worden afgeschoren. Zo zijn er steeds kleine haartjes aanwezig die het licht kunnen absorberen.

Is het haar direct weg?

Het haar valt niet direct uit. Door de flits gaat het haar van de groeinaar de uitstotingsfase, maar het verdwijnen van het haar is pas zichtbaar 2 tot 3 weken na de behandeling. Uiteraard mag het haar na de behandeling wel worden afgeschoren. BELANGRIJK! Klanten die na de behandeling de haren op de behandelde oppervlakte afscheren, kunnen het idee krijgen dat de haren na enkele dagen verder groeien. Dat is niet het geval. Omdat de epidermis vernieuwt, stoot deze de bestaande haren uit en zo lijkt het even alsof deze haren groeien.

BEKIJK ONZE IPL PROMO

Tevreden klanten aan het woord

In de kijker

Recente artikelen over vitaliteit en gezondheid

Slank in 9 weken

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!
Update cookies preferences