Rookstop

Rookstop

Stoppen met roken door laser

Een laserbehandeling blokkeert de nicotinereceptoren, neutraliseert de verslavende werking van nicotine, endorfine komt vrij waardoor de trek in een sigaret vermindert en de stress vermindert.

Een laserbehandeling is een moderne vorm van pijnloze acupunctuur, geeft snel resultaat en zorgt dat u weinig tot geen zin meer heeft in roken!

Eenmalige behandeling, inclusief 1x TT Carnitine om de drang naar zoet onder controle te houden.

​​​​​​​Tarief €295 - afspraak kan in Beringen, Ham, Hasselt, Hamont

Contacteer ons

Flashback naar eind december 2013: Cora haar visie over roken

Ik schat dat ik de afgelopen 20 à 25 jaar er een 1 à 2 miljoen Belgische franken heb doorgebrand. Nu ja, wat geweest is, is voorbij. Het geld van de laatste meer-dan-20-jaar-roken kan ik niet terughalen, dat is zeker. Maar, de toekomst, die heb ik wel in de hand!

Zo is het begonnen, mijn rookstop. Want, op zo'n moment vraag je je echt af waarom het in godsnaam zooooo lang geduurd heeft om de knop om te draaien en werk te maken van de rookstop?!

Op 2 januari 2014 stond dan ook in het groot op de agenda gemarkeerd dat ik het roken eindelijk af zou zweren. Want, ik had er de jaren ervoor toch al ettelijke “pogingen” opzitten: pleisters, pillen, … niks heeft me langer dan enkele weken of maanden van de sigaretten kunnen afhouden.

Ik koos voor de “Tim Torfs-methode”, omdat ik er al zoveel goeds over gehoord had. Blijkbaar werkt de laserbehandeling die Tim Torfs gebruikt quasi identiek als een acupunctuurbehandeling om te stoppen met roken, alleen werkt de laser dieper in op de 13 punten die behandeld worden om de nicotineverslaving onder controle te krijgen. Volgens mijn coach Tim Torfs, die hierin op dat moment al meer dan 10 jaar ervaring had, zouden er van de mensen die op die manier stoppen met roken slechts 20% hervallen en dat niet omdat ze de nicotine missen, maar omdat er in hun persoonlijk leven een ingrijpende gebeurtenis heeft plaatsgevonden die hen heeft doen teruggrijpen naar de sigaret (bvb. een overlijden in de familie, relationele problemen, problemen met de kinderen, enz.)

2 januari 2014 was dan ook mijn "rookstopdag": één enkele laserbehandeling volstond om me te doen stoppen met roken. De laserbehandeling zelf was volledig pijnloos en zelfs heel erg ontspannend en duurde ongeveer 20 minuten, schat ik. Diverse acupunctuurpunten werden met de softlaser behandeld en dit zou dan ervoor zorgen dat ik de nicotine niet meer nodig heb.

Bij het buitenwandelen van Instituut Tim Torfs voelde ik al het eerste effect: ik had geen drang om bij het naar buiten wandelen een sigaret op te steken (wat voordien wel het geval zou geweest zijn!) en dat is sinds toen zo gebleven. Ik koesterde mijn laatste halfvolle pakje sigaretten 3 weken lang in mijn handtas “voor het geval dat…”, doch dat bleek volkomen onnodig. Ze verdwenen na 3 weken dan ook voorgoed in de vuilbak en daar heb ik nog geen seconde spijt van gehad.

Het is nu eind december 2018: 1823 dagen ben ik zonder sigaret vandaag, oftewel 5 jaar deze week. Neen, het uitgespaarde rookgeld (bijna 10.000 euro) heb ik niet aan de kant gezet in een apart spaarpotje, maar heb ze uitgegeven aan gezond eten (Tim Torfs heeft me ook hierin goed op weg geholpen) en sporten. Kortom, ik ben een nieuw en gezonder mens geworden, dat rookvrij en gezond door het leven dartelt. Mijn coach, Tim, ben ik daar nog steeds elke dag dankbaar voor.

Een gelukkig en gezond 2019 gewenst,
Cora

Tevreden klanten aan het woord

In de kijker

Recente artikelen over vitaliteit en gezondheid

Slank in 9 weken

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!
Update cookies preferences