Asperges met ei en bieslookIngrediënten 2 personen 

  • 500 gram verse witte asperges
  • 6 eieren
  • Verse bieslook
  • Peper
  • Zout

Maak de asperges allereerst goed schoon. Dat gaat als volgt: snijd ongeveer 1 of 2 cm van de onderkant (het droge, houterige deel) en schil vervolgens met een dunschiller. Tip: leg ze op een snijplank, houd vast bij de kop en schil vanaf de kop naar de onderkant.

Bereiding van de asperges

Doe daarna de asperges direct (anders verkleuren ze en drogen ze uit) in een pan met ruim water en een snufje zout en kook – afhankelijk van de dikte van de stelen én van persoonlijke voorkeur – in zo’n 10 minuten gaar. Als de onderkant zacht aanvoelt, zijn ze klaar. Bewaar wat kookvocht als onderdeel van de saus en giet af.

Kook tegelijkertijd 6 eieren – eveneens naar persoonlijke voorkeur – zo’n 6 minuten, laat schrikken, pel ze en verwijder van 4 eieren het eigeel. Leg de asperges en gekookte eieren op het bord, besprenkel met het kookvocht. Hak tot slot de bieslook fijn en strooi over het geheel. Voeg naar smaak nog peper en zout toe en je hebt een heerlijk vegetarisch fase 1 gerecht.

Eet smakelijk!

Wist je dat?

Er 3 soorten asperges zijn: de witte, de groene én de paarse? En dat ze een goede bron van vitamine C en E alsmede ijzer en calcium zijn? En weet je hoe je ze moet eten? Officieel houd je de asperge met je vingers bij de onderkant vast, ondersteun je de kop met een vork en eet je hem zo van kop tot staart op!

Afslanken met Tim Torfs?

Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 2), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

In de kijker

Recente artikelen over vitaliteit en gezondheid

Slank in 9 weken

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!