Gevulde portobello's



Ingrediënten 1 personen 

  • 2 portobello’s
  • 1 teentje knoflook
  • 2 bosuitjes
  • Sap van 1 limoen
  • Verse kruiden (bieslook, peterselie, basilicum)
  • Peper & zout

Is het nou portobello’s of portabella’s? Het schijnt dat het beide juist is, maar dat het één een verbastering is van het andere. Hoe dan ook, het is een grote paddenstoel die heerlijk is om te vullen!

Gevulde portobello’s

Verwarm de oven voor op 180 graden. Veeg de portobello’s schoon en snijd het steeltje uit het midden, zodat de portobello’s een soort kuipje worden. Bedek een bakplaat met bakpapier en zet de portobello’s zo’n 15 minuten in de voorverwarmde oven. Als de portobellos een beetje verschrompelen en wat vocht gaan verliezen, zijn ze klaar.

Maak ondertussen de bloemkoolcouscous. Snijd de bloemkool in roosjes en maal deze in een keukenmachine tot korrels. Snijd de knoflook en de bosuitjes in stukjes en hak de verse kruiden fijn. Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak hierin de knoflook tot het begint te geuren. Voeg de bloemkoolcouscous, de bosuitjes en het limoensap toe en bak de couscous zo’n zeven minuten op middelhoog vuur. Schep af en toe goed om! voeg de verse kruiden en peper en zout naar smaak toe.

Haal de portobellos uit de oven en schep de bloemkoolcouscous erin. Zet de portobellos nog vijf á 10 minuten terug in de oven. Serveer de gevulde portobellos op een bord met een vers blaadje basilicum er bovenop. Eet smakelijk!

PS. Als je in Fase 2 zit, kun je de portobellos afwerken met een paar stukjes geitenkaas en wat walnoten voordat je ze terug in de over zet.

Afslanken met Tim Torfs?

Dit recept is onderdeel van Fase 1 (Dieetfase) van het Tim Torfs dieet, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Het Tim Torfs dieet bestaat uit een uitgebalanceerd 3 Fasen voedingsplan + 2 ondersteunende voedingssupplementen + indien gewenst (online) begeleiding. Na 3 Fasen Tim Torfs dieet heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders. Geloof ons! 


Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

In de kijker

Recente artikelen over vitaliteit en gezondheid

Slank in 9 weken

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!