Stamppot boerenkool met gehaktballenToegegeven, knolselderij schillen is niet het allerleukste werk, maar de moeite is dubbel en dwars waard. Zeker in een stamppot is knolselderij een waardige vervanger van aardappelen!

Ingrediënten (2 personen) 

  • 200 gram rundergehakt
  • 300 gram boerenkool
  • 1 knolselderij
  • 1 kleine ui
  • 3 el tamarinde sojasaus
  • 2 tl sambal
  • Vers gemalen zwarte peper
  • Vers gemalen Himalaya- of zeezout
  • Beetje paprikapoeder
  • Water

Knolselderijpuree maken

Schil de knolselderij, maak goed schoon en snijd in blokjes. Doe vervolgens in een pan kokend water en kook totdat je met de vork kunt doorprikken. Giet af en pureer tot een gladde massa met de staafmixer. Maak op smaak met peper en zout uit de molen.

Gehaktballen maken

Snipper de ui en meng door het gehakt met de tamarinde sojasaus, peper, zout en een flinke theelepel sambal oelek. Draai er een gelijk aantal kleine ballen van en schroei op hoog vuur dicht in een pan met goede anti-aanbaklaag. Eventueel kun je hiervoor wat Cooking spray gebruiken, maar met een goede anti-aanbaklaag moet het ook zonder kunnen. Zet vervolgens het vuur lager, laat de ballen sudderen tot ze gaar zijn. Voeg af en toe een beetje water toe, zodat het gehakt z’n smaak niet verliest.

Boerenkool en jus maken

Zet intussen de boerenkool op in een ruime pan kokend water en kook zo’n 15 tot 20 minuten. Giet af en stamp door de knolselderijpuree. Zet de stamppot nog even op laag vuur om op te warmen. Giet intussen een beetje water bij de gehaktballen en voeg daar een theelepel sambal en naar smaak peper, zout en wat paprikapoeder doorheen, zodat er een jus ontstaat van water, vleesvocht en kruiden.

Stamppot boerenkool met gehaktballen

Verdeel de stamppot en de gehaktballetjes over twee borden, giet de jus eroverheen en voila, klaar is je Tim Torfs Fase 1 stamppot boerenkool. Een gezond recept voor de winterse dagen.

Afslanken met Tim Torfs?

Dit recept is onderdeel van Fase 1 (Dieetfase) van het Tim Torfs dieet, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Het Tim Torfs dieet bestaat uit een uitgebalanceerd 3 Fasen voedingsplan + 2 ondersteunende voedingssupplementen + indien gewenst (online) begeleiding. Na 3 Fasen Tim Torfs dieet heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders. Geloof ons! 


Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

In de kijker

Recente artikelen over vitaliteit en gezondheid

Slank in 9 weken

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!
Update cookies preferences