Ingrediënten (2 personen)
- 400 gram bio kippendijen
- 2 komkommers
- 1 bakje taugé
- 1 rode peper
- Sojasaus, suikervrij
- Azijn
- 2 theelepels zeezout
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 theelepel uienpoeder
- 1 theelepel sambal
- 1 theelepel gember
- 2 tenen knoflook
- 1 limoen
- 1 eetlepel water
Oosterse kipsaté met salade van taugé, komkommer en rode peper
Meng alle kruiden met de limoen en het water tot een gladde marinade en smeer de kippendijen daar mee in. Laat de marinade minimaal 3 uur intrekken in de koelkast (liever 1 dag). Schil de komkommer, snijd in dunne plakjes (met een dunschiller of een kaasschaaf) en meng met de goed gewassen taugé. Snijd de rode peper in kleine stukjes en voeg naar smaak toe aan de salade. Besprenkel vervolgens met een scheutje sojasaus en een scheutje azijn. Verdeel vervolgens de kip over 4 satéprikkers en schroei ze op hoog vuur mooi bruin en gaar. Als resultaat krijg je een heerlijke kipsaté waar je lekker van kan smullen. 😊
Tip: Ook lekker op de bbq!
Afslanken met Tim Torfs?
Dit recept is onderdeel van Fase 1 (Dieetfase) van het Tim Torfs dieet, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Het Tim Torfs dieet bestaat uit een uitgebalanceerd 3 Fasen voedingsplan + 2 ondersteunende voedingssupplementen + indien gewenst (online) begeleiding. Na 3 Fasen Tim Torfs dieet heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders. Geloof ons!