Helft van de Belgen te dik: zo kun je er iets aan doen!Verontrustende cijfers die deze week in het nieuws zaten. Voor het eerst zijn er meer mensen met overgewicht dan mensen met een gezond gewicht in ons land. Vooral mannen boven de 45 kampen met overgewicht, maar het probleem zit in alle leeftijdsgroepen. Dat is toch een beetje verontrustend. Want een beetje overgewicht hoeft geen ramp te zijn, maar teveel is natuurlijk ongezond. Hoe komt dit? Het heeft te maken met het drukke leven van vele mensen. Je moet zo ontzettend veel in het leven: de job, de kinderen, de hobby’s, de vrienden. En tijd voor sporten is er dan niet. En na een lange dag werken hebben veel mensen geen zin om nog uitgebreid gezond te gaan koken. Dus ze eten opgewarmde kant- en klaar-maaltijden. En drinken er dan een welverdiend glaasje wijn bij, of een pintje. En die combinatie van dat alles zorgt er beetje bij beetje voor dat mensen zwaarder worden, en dan krijg je de cijfers die in de krant stonden.

Onze klanten willen vooral gezonder gaan leven, en afvallen. En met een goed voedingsplan, de juiste suppletie en de coaching die ze nodig hebben, lukt dat prima!

Heb je aanleg om wat dikker te zijn, dan ga je je hele leven moeten uitkijken. Het blijft een gevecht. Maar in de periodes dat je echt strak staat, ben je wel het gelukkigst. Daarom deel ik graag nog eens de manier waarop wij het aanpakken.

GA ZOVEEL MOGELIJK SPORTEN

Bewegen is noodzakelijk. Hardlopen is prima. Maar begin daar maar eens aan van nul, makkelijk is dat niet. Daarom is wandelen een TOPPER. Wandelen is geweldig. Iedereen kan het. De ene een paar honderd meter, de andere een marathon. Ik kan enkel zeggen: begin er aan. Voetje per voetje, stap per stap beginnen, en volhouden is de boodschap. Begin met wat je aankan en drijf dan stelselmatig op. Voor je het doorhebt ben je verslaafd. Geloof me: niks is zo efficiënt om af te vallen dan wandelen.

DRINK VEEL WATER

Ja, wijn lust je zeker, maar water ook. En dat is goed nieuws, want van water drinken blijk je af te vallen. Zet eens fles water naast je op kantoor en drink elk uur een glas! 

EET REGELMATIG

Jezelf uithongeren is het slechtste idee ooit. Je moet blijven eten. En regelmatig. Want je verbrandingsoven moet bezig blijven. wanneer je bijvoorbeeld gezond ontbijt is de kans groter dat je in de voormiddag ongezonde snacks naar binnen speelt. Gebruik daarom ons voedingsplan in 3 fasen. Je eet 6x per dag enkel gezonde dingen! Resultaat gegarandeerd!

KOOK ELKE DAG IETS LEKKERS

Maak er een sport om elke dag lekker te koken. Groenten zijn prima, vis ook, vlees kan evengoed, als je maar uitkijkt wat en hoeveel je eet. Op deze site www.timtorfs.be staan een heleboel lekkere gerechten.

ZONDIG AF EN TOE EENS ALL THE WAY

Dit verkondig ik al jaren! Een gezonde levensstijl kan je het best volhouden als je af en toe eens zondigt!

GENIET VAN DE COMPLIMENTJES

Gemakkelijk wordt het nooit. Er zijn zoveel verleidingen! Het blijft een flinke strijd, die levenslang gevoerd zal moeten worden. Maar als je volhoudt, zal je complimentjes krijgen. Je weegschaal zal beetje bij beetje mooiere cijfers tonen, en dat doet deugd. Je zult maatje per maatje afvallen, en dat is leuk. En mensen zullen je complimentjes geven. Neem die trots in ontvangst. Dat stimuleert je om niet op te geven. Geniet van je nieuwe IK!

Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

In de kijker

Recente artikelen over vitaliteit en gezondheid

Slank in 9 weken

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!