Groentelasagne met gepocheerd ei en wilde spinazie



Ingrediënten (2 personen)

  • 2 courgettes
  • 2 trostomaten
  • 2 aubergines
  • 200 gram spinazie wild
  • 2 eieren
  • 2 tenen knoflook
  • azijn
  • balsamico azijn rood
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper
  • zout
  • water

Bereiding groentelasagne

Om groentelasagne te maken begin je met het snijden van de courgettes, aubergines en tomaten in snijden plakken. Als volgende  grill je kort de groente kort aan in een grillpan. Leg de groenten op elkaar, zodat ze niet uitdrogen en houd warm onder een aluminiumfolie. Vervolgens pocheer je de eieren als volgt: Breng ruim water aan de kook en voeg een scheut azijn toe. Doe de eieren in een kopje. Als het water 90 graden is (met thereter in de gaten houden), maak je er een draaikolk in, waarin je één voor één de eieren laat glijden. Laat 4 minuten staan op 90 graden, zodat de eieren gestold zijn, maar nog wel zacht van binnen. Verhit intussen een wokpan en roerbak de spinazie 30 seconden met de (geperste) knoflook, Balsamico azijn en de olijfolie. Stapel de groenten op als een lasagne met tussendoor de nog krokante spinazie. Leg daar tot slot de gepocheerde eieren bovenop. Maak op smaak met zout en peper.

Afslanken met Tim Torfs?

Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 2), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

In de kijker

Recente artikelen over vitaliteit en gezondheid

Slank in 9 weken

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!