Provençaalse kippendijenIngrediënten (2 personen)

  • 4 kippendijen
  • 1 courgette
  • 4 grote wortelen
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Olie om in te bakken
  • 2 a 3 theelepels Provençaalse kruiden
  • Versgemalen peper en zout

Makkelijker dan dit wordt het niet! Alles grof snijden, op een bakplaat leggen en in de oven zetten. Even wachten en klaar!

Bereiding Provençaalse kippendijen

Verwarm de oven voor op 220 graden. Zet een bakplaat met bakpapier klaar. Snijd alle groenten in grove stukken en spreid ze uit op de bakplaat, laat in het midden ruimte over voor de kip. Leg de kip ertussen en besprenkel de kip en groenten met olie en de Provençaalse kruiden. Schep alles even goed om en zorg dat alles een beetje uit elkaar ligt. Bestrooi met versgemalen peper en zout naar smaak. Als je tijd hebt, laat het dan even afgedekt een half uurtje marineren.

Zet de bakplaat in de oven en wacht een kwartiertje. Na een kwartier draai je de kip om en schep je de groenten even om. Zet de bakplaat dan nog een kwartiertje terug in de oven. Controleer even of de kip gaar is, en je kunt aan tafel!

PS. Ook ideaal om af te laten koelen en de volgende dag als lunch mee te nemen!

Afslanken met Tim Torfs?

Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 2), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

In de kijker

Recente artikelen over vitaliteit en gezondheid

Slank in 9 weken

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!
Update cookies preferences