Rode curry met kabeljauw en bloemkoolrijst



Ingrediënten (2 personen)

  • 300 gram kabeljauw (in stukken)
  • 1 kleine bloemkool
  • 200 gram haricots verts
  • 250 ml kokosmelk
  • 100 gram tuinerwten (evt. vriezer)
  • Flinke el biologische rode currypasta
  • Flinke hand taugé
  • 1 tl currypoeder (naar smaak)
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 el olijfolie of kokosolie
  • Peper, zout

We blijven experimenteren met bloemkool! Bloemkool heeft van nature een vrij neutrale smaak, dus met wat kruiden en in dit geval een lekkere curry, maak je er zo een topgerecht van. Het proberen waard toch? Past perfect in een koolhydraatarm dieet, is makkelijk te maken, gezond en niet  geheel onbelangrijk: heel erg lekker.

Rode curry met kabeljauw en bloemkoolrijst

De bereiding is ook zo gepiept. Maal de (gewassen en in roosjes gesneden) bloemkool fijn in de keukenmachine of met een staafmixer. Zorg er wel voor dat de bloemkool droog gemalen wordt, anders krijg je een prutje. Mix ook niet te lang, dan heb je puree. Eén bloemkool is trouwens veel te veel voor 2 personen, maar als je toch aan het malen gaat, kun je eenvoudige een extra portie maken. Bloemkoolrijst is namelijk prima een paar dagen te bewaren in de koelkast, maar kan ook gewoon de vriezer in.

Kook de haricots verts beetgaar en zet tegelijkertijd een koekenpan op hoog vuur met een klein beetje kokosolie. Bak de bloemkool aan tot het een beetje bruin wordt. Zet apart en bak in dezelfde pan de kabeljauw even kort aan in een beetje verse kokosolie. Kruid met wat peper en zout en een snufje paprikapoeder. Als de kabeljauw is dichtgeschroeid, zet je het vuur lager en giet je de kokosmelk eroverheen. Voeg de bevroren erwten toe en roer de currypasta erdoorheen. Zelf vind ik de combi van curry met paprikapoeder altijd heerlijk, maar houd vooral je eigen smaak aan. Je kunt bijvoorbeeld ook de curry extra scherp maken met currypoeder. Dat is persoonlijk. Als de curry op smaak is, voeg je de (gewassen) taugé toe en laat je het nog heel even doorsudderen. Roer tot slot de haricots verts ook door de curry.

Verdeel de bloemkoolrijst over twee borden en schep de kabeljauw met curry eroverheen. Easy! Uiteraard kun de rijst en curry ook in de pan mixen. Wat je zelf lekker vindt!

Afslanken met Tim Torfs?

Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 2), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

In de kijker

Recente artikelen over vitaliteit en gezondheid

Slank in 9 weken

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!