AspergesmoothieIngrediënten (4 personen)

  • 200 gram witte asperges
  • 1 banaan, in plakjes
  • 300 milliliter magere yoghurt
  • 4 (kleine) Hollandse aardbeitjes

Als de asperges weer volop verkrijgbaar zijn, maken wij daar graag gebruik van! En wat is er leuker dan nieuwe recepten uit te proberen, zoals een aspergesmoothie? Het moet even een nachtje in de vriezer, maar als je de avond ervoor toch al asperges eet, kun je die voorbereiding gelijk doen. Drink smakelijk!

Aspergesmoothie – Voorbereiding

Schil de asperges eerst van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde. Snijd ze vervolgens in stukjes van 3 centimeter en kook ze 10-12 minuten gaar in een bodem water. Giet de asperges af in een zeef en laat ze goed uitlekken en afkoelen. Doe tot slot de afgekoelde asperges met de plakjes banaan in een bakje en doe ze in de vriezer.

Aspergesmoothie – Bereiding

Doe de volgende dag de bevroren asperges en de banaan in de blender of keukenmachine. Schenk er daarna de yoghurt bij en pureer tot een dikke, gladde smoothie.

Aspergesmoothie – Finishing touch

Schenk de smoothie in twee hoge glazen. Rijg de aardbeien aan een spiesje of spies ze direct op het glas.

Afslanken met Tim Torfs?

Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 2), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

In de kijker

Recente artikelen over vitaliteit en gezondheid

Slank in 9 weken

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!