Ingrediënten (2 personen)
- 2 zalmfilets (125 gram pp)
- 1 eetlepel magere yoghurt
- 1 theelepel mosterd
- sap halve limoen
- 1 eetlepel dille
- 1 ei
- 2 eetlepels paneermeel (liefst spelt)
- 1 courgette
- 2 eetlepels groene pesto
- handje cherrytomaatjes
- bakring om mooie rondjes te maken
- voor alle ingrediënten geldt: liefst biologisch!
Zalmburger met pasta-pesto, wie vindt dat nou niet lekker? En dan is dit ook nog eens de gezonde variant; met courgette in plaats van pasta. Ook wel zucchetti genoemd. Gezond en lekker en niet zo machtig.. Win-win-win wat ons betreft. Je kunt dit gerecht ook maken met kip. Je vervangt dan de zalmfilets door kippendijen. Succes verzekerd!
Zalmburger
Snijd de zalmfilet in kleine stukjes. Kluts met een vork het ei luchtig in een kom. Doe de zalmstukjes erbij, voeg mosterd, yoghurt, limoensap, verse dille, 2 flinke eetlepels paneermeel en zout & peper toe. Hussel door elkaar en laat even staan. Maak van het mengsel vervolgens 2 platte zalmburgers met behulp van de bakring. Verhit wat olijfolie of kokosolie in een koekepan en bak de burgers langzaam aan beide kanten bruin.
Zucchetti
Was in de tussentijd de courgette en snijd er met de juliennesnijder spaghettislierten van. Reken een halve courgette per persoon. Snijd de cherrytomaatjes in kwarten. Verhit wat olijfolie of kokosolie in een wokpan, voeg daar de courgette en tomaatjes met 2 flinke eetlepels pesto aan toe, roer door elkaar en verwarm kort in de pan. Het is de bedoeling dat je de “pasta pesto” kort verwarmt; bakken is niet nodig.
Verdeel de zucchetti over 2 borden en leg daar de zalmburgers op. Genieten!
Afslanken met Tim Torfs?
Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 2), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.