Rucolasalade met verse vijgen en hüttenkäse



Ingrediënten 2 personen 

  • 250 gram hüttenkäse
  • 100 gram rucola
  • 1 handje walnoten
  • 3 stuks verse vijgen
  • 1 stuk peer
  • 1dl olijfolie
  • 2 eetlepels balsamico azijn rood
  • 1 eetlepel honing mosterd

Bereiding rucola salade

Snijd de peer in stukjes en de vijgen in vieren. Hak de walnoten grof en houd apart.

Maak de dressing door alle ingrediënten te mengen in de blender, ga uit van 2/3 olijfolie, 1/3 balsamico en ongeveer een eetlepel honing mosterd, dit is afhankelijk van de hoeveelheid dressing die je maakt.

Verdeel de rucola over de borden. Verdeel de stukjes peer, vijgen en hüttenkäse (maak bijvoorbeeld een bolletje hüttenkäse in het midden van de salade) over de rucola. Strooi de gehakte walnoten over de salade en maak af met de dressing.

Deze salade is ook erg lekker met blauwe kaas zoals Bleu d’Auvergne of geitenkaas. Hier moet je echter wel van houden en dit soort kaas is ook een stuk vetter dan hüttenkäse! Daarnaast is deze salade, voor niet-vegetariërs, ontzettend lekker met plakken Parmaham.

Afslanken met Tim Torfs?

Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 2), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

In de kijker

Recente artikelen over vitaliteit en gezondheid

Slank in 9 weken

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!