Ingrediënten – 2 personen
- 100 gram witte kool
- 200 gram wortel
- 100 gram kousenband of sperziebonen
- 100 gram taugé
- 1 kleine komkommer
- 1 ui
- 2 eieren
- 200 gram tempé en/of tahoz
- *met de groenten kun je naar wens variëren, ook bloemkool en broccoli zijn lekker!
- Gada gado saus
- 1 ui in ringen
- 1-2 teentjes knoflook
- ½ eetlepel sambal oelek
- 250 gram pindakaas met nootjes
- 150 ml kokosmelk
- 5 eetlepels ketjap manis
- 2 theelepels bruine suiker of Gula Djawa (palm suiker)
Bereiding Indonesische gado gado
Maak de groenten schoon, snijd de kool in snippers, de kousenband in stukjes van 5 cm (indien je sperziebonen gebruikt, verwijder dan de harde steeltjes) en snijd de wortel in reepjes. Blancheer de groenten in kokend water met een beetje zout ongeveer 3-5 minuten beetgaar. Dompel ze in ijskoud water en laat ze uitlekken. Zet de taugé in ijskoud water en verwijder de groene vliesjes die komen bovendrijven en eventueel de bruine staartjes. Laat de taugé uitlekken. Was de komkommer en snijd overlangs in vieren. Schep de kern eruit en snijd de repen in stukjes.
Pel de ui en snijd hem in ringen. Kook de eieren in 7-8 minuten hard, laat ze schrikken en pel ze. Verhit olie in een wok en fruit de uienringen goudbruin en knapperig. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Snijd de tempé/tahoe in plakken van 1 cm dikte en bak ze in de olie goudbruin. Laat op keukenpapier uitlekken en snijd in blokjes. Maak nu de saus. Bereiding gado gado saus Sjalotje zachtjes bakken tot het zacht is. Op het laatst de geperste knoflook toevoegen en heel even meebakken. Bak de pindakaas even mee en voeg dan de kokosmelk toe, blijf goed roeren en breng het net niet aan de kook . Voeg als laatst de ketjap en suiker toe en blijf goed roeren. Breng de saus even aan de kook en laat het al roerend sudderen. Als de saus erg dik is kun je wat extra water of kokosmelk toevoegen. Proef de saus en voeg naar wens water of kokosmelk toe. Serveer de groenten en tempé met de gado gado saus. Lekker met zilvervliesrijst!
Afslanken en lekker eten met Tim Torfs
Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 3), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.
Haal de aubergine uit de oven en verdeel de tonijnsalade over de plakken aubergine. Gratineer, met de verse parmesaanse kaas, nog even een paar minuutjes in de oven (grillstand) en klaar is kees. Serveer met een handje rucola (eventueel met paar druppels balsamico azijn) en je hebt een heerlijk fris pittige lunch!