Japanse rijstsoep met gerookte zalm



Ingrediënten – 2 personen 

  1. 100 gram (warm) gerookte zalm
  2. 140 gram rondkorrelige zilvervliesrijst
  3. 2 zakjes groene thee (bijv Pickwick Green Tea Ginger & Lemongrass)
  4. 1 eetlepel sesamzaad
  5. 1 broccoli
  6. 2 eetlepels sojacrackers, verkruimeld
  7. 1 vel nori, verkruimeld
  8. 1 bosui
  9. Wasabipasta (naar smaak)
  10. Sojasaus (naar smaak)

Zin om culinair Japans uit te pakken voor het avondeten? Dan is deze Japanse rijstsoep met gerookte zalm ideaal!

Japanse rijstsoep met gerookte zalm

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit een koekenpan en bak hierin de sesamzaadjes lichtbruin. Laat ze afkoelen op een schoteltje. Blancheer ondertussen de broccoli stronken kort in een laagje water en gril ze vervolgens in een grillpan. Snijd het groene deel van het bosuitje in super dunne ringetjes en verkruimel de zalm in vlokken.

Verwarm dan 500 ml water in een steelpannetje of waterkoker en giet het water vervolgens over in een mooi theepotje. Hang dan de 2 theezakjes in het water en laat de thee 5 minuten trekken.

Verdeel de rijst over twee kommen. Maak een mooi bergje in het midden van elke kom. Verdeel de zalm in vlokken en leg deze op de bergjes rijst. Strooi er dan de verkruimelde nori en sojacrackers, de ringetjes bosui, gegrilde broccoli en het sesamzaad over. Spuit op elk bergje een klein toefje wasabipasta (of meerdere toefjes).

Giet aan tafel de thee in de kommen. Breng de Japanse rijstsoep eventueel verder op smaak met de sojasaus. Eet smakelijk!

Afslanken en lekker eten met Tim Torfs

Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 3), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.

Haal de aubergine uit de oven en verdeel de tonijnsalade over de plakken aubergine. Gratineer, met de verse parmesaanse kaas, nog even een paar minuutjes in de oven (grillstand) en klaar is kees. Serveer met een handje rucola (eventueel met paar druppels balsamico azijn) en je hebt een heerlijk fris pittige lunch!


Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

In de kijker

Recente artikelen over vitaliteit en gezondheid

Slank in 9 weken

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!