Ingrediënten 2 personen
- 150 gram spaghetti volkoren
- 30 gram rucola
- 1/2 bakje cherrytomaatjes
- 125 gram spekblokjes mager
- 1 bol mozzarella
- 30 gram pijnboompitten
- paar takjes basilicum vers
- 1 eetlepel pesto groen
- 2 eetlepels olijfolie
Bereiding spaghetti
Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet af, maar laat een kleine beetje kookvocht achter in de pan. Zet weg met gesloten deksel. Bak vervolgens op laag vuur de pijnboompitten goudbruin (zonder olie) en laat deze afkoelen. Bak in dezelfde pan de spekblokjes knapperig. Snijd intussen de cherrytomaten doormidden, de mozzarella in blokjes en schep samen met de pijnboompitten, knapperige spekblokjes en rucola door de pasta. Roer een tl groene pesto en 2 el olijfolie door de pasta. Verdeel over 2 borden en garneer met een paar blaadjes verse basilicum.
Afslanken en lekker eten met Tim Torfs
Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 3), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders. Haal de aubergine uit de oven en verdeel de tonijnsalade over de plakken aubergine. Gratineer, met de verse parmesaanse kaas, nog even een paar minuutjes in de oven (grillstand) en klaar is kees. Serveer met een handje rucola (eventueel met paar druppels balsamico azijn) en je hebt een heerlijk fris pittige lunch!