Zucchetti met zalm en broccoli in mosterdroomsaus



Ingrediënten 2 personen 

  1. 1 biologische courgette
  2. 300 gram zalm
  3. Een kleine broccoli in roosjes (liefst bio)
  4. 100 gram champignons
  5. 2 sjalotjes
  6. 1 lenteui
  7. 1 grote teen knoflook
  8. handje pijnboompitten
  9. 20 gram rucola
  10. 250 ml kookroom (light)
  11. 2 flinke el grove mosterd
  12. 1 tl sambal badjak
  13. olijfolie
  14. 1 flinke tl kokosolie
  15. verse bieslook
  16. zwarte peper

Bereiding

Courgette, zalm, broccoli, pijnboompitjes, champignons, rucola, sjalotje, lente-uitje, mosterd… allemaal ingredienten die je gezondheid bevorderen. En toevalligerwijs óók ingredienten die het heel goed samen doen. Wij maakten er een pastagerecht van. Of beter gezegd: zucchetti. Ja, dat is spaghetti van rauwe courgette. Supergezond, koolhydraatvrij, écht heel lekker en heerlijk voor de avonddis, want courgette is – in tegenstelling tot pasta – licht verteerbaar én bevat weinig calorieen..

Bovendien eet je zo ook eens rauwe groente, wat betekent dat alle voedingswaarden bewaard blijven. En dat is mooi, want courgette is nogal rijk aan voedingswaarden. Het zit boordevol vezels, die goed door de darmen worden opgenomen. Als het aankomt op mineralen, scoort courgette overigens ook hoge punten. Rijk aan kalium, magnesium, vitamine B1 en B9 (foliumzuur) wordt ook wel gezegd dat courgette helpt bij het verminderen van de kans op hart- en vaatziekten én een populaire groente is onder vrouwen.

Niet overtuigd? Dan is courgette ook simpelweg heel lekker en veelzijdig. Het is heerlijk in salades, je kunt er groentechips van maken in de oven of airfryer, het werkt perfect als basis voor lasagne en ja, ook pasta van courgette doet het dus goed.

Kies overigens wel voor de biologische variant, zéker als je het rauw eet, want helaas is courgette een veelbespoten groente.

De bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de zalm in een ovenschaal, bestrijk met wat olijfolie en een el grove mosterd en plaats zo’n 10 minuten in de oven.

Kook in de tussentijd de broccoli beetgaar. Snijd tegelijkertijd de champignons fijn, snipper de sjalotjes en pers de knoflook. Zet vervolgens een koekenpan op hoog vuur en rooster de pijnboompitjes goudbruin. Houd deze apart en verhit in dezelfde koekenpan 1 tl kokosolie. Bak daarin de champignons, sjalot en knoflook al omscheppend bruin. Zet het vuur lager en voeg de kookroom toe. Roer daar een flinke lepel grove mosterd doorheen en naar smaak wat sambal badjak. Zet het vuur laag.

Haal de zalm uit de oven (als deze nog ietwat glazig is) en versnipper de zalm door de saus. Snijd het lenteuitje in ringetjes, voeg toe aan de saus en roer nog even goed. Kneus er op het laatst wat verse rucola doorheen voor een pittige bite

Was in de tussentijd de courgette en snijd er met de julienne snijder spaghettislierten van en verdeel alvast over 2 borden.Schep de saus over de zucchetti en maak af met zwarte peper, wat pijnboompitjes en verse bieslook.

ENJOY!

Afslanken en lekker eten met Tim Torfs

Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 3), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.

Haal de aubergine uit de oven en verdeel de tonijnsalade over de plakken aubergine. Gratineer, met de verse parmesaanse kaas, nog even een paar minuutjes in de oven (grillstand) en klaar is kees. Serveer met een handje rucola (eventueel met paar druppels balsamico azijn) en je hebt een heerlijk fris pittige lunch!


Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

In de kijker

Recente artikelen over vitaliteit en gezondheid

Slank in 9 weken

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!