Ingrediënten 4 personen
- 2 stronken broccoli
- 4 stuks sjalotten
- 2 tenen knoflook
- 2 bossen bosui
- 2 grote aardappels vastkokend
- 50 gram garnalen per persoon
- 2 bouillonblokjes
- 1 liter water
- 1 liter melk halfvol
- optioneel: scheutje kookroom
- zout, peper
Bereiding broccolisoep
Zet om te beginnen een grote pan op het vuur en fruit daarin de gesnipperde sjalotjes en de fijngesneden knoflook. Schil ondertussen de aardappelen en was vervolgens de broccoli. Snijd de aardappelen, broccoli en bosui in stukken en voeg toe aan de sjalotjes. Bak het geheel even aan en blus vervolgens af met water en melk. Voeg een kippenbouillonblokje toe en laat inkoken. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa en maak op smaak met (eventueel een klein scheutje kookroom) zout en peper. Verdeel de garnalen over de soepkommen (50 gram per persoon) en schenk daar tenslotte de broccolisoep overheen.
Eet smakelijk!
Afslanken en lekker eten met Tim Torfs
Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 3), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.
Haal de aubergine uit de oven en verdeel de tonijnsalade over de plakken aubergine. Gratineer, met de verse parmesaanse kaas, nog even een paar minuutjes in de oven (grillstand) en klaar is kees. Serveer met een handje rucola (eventueel met paar druppels balsamico azijn) en je hebt een heerlijk fris pittige lunch!