Volkoren havermout pannenkoekjes



Ingrediënten 4 personen 

  1. 200 gr. volkoren meel
  2. 50 gram Havermout vlokken (bijv. van Quaker)
  3. 2 dl halfvolle melk
  4. 1,5 dl water
  5. 2 eieren
  6. 1 tl bakpoeder
  7. olijfolie of kokosvet om in te bakken
  8. Zacht fruit naar keuze
  9. Ahornsiroop

Volkoren havermout pannenkoekjes

Een lekkere start van de dag vol met goede ingredienten! In havermout zitten onder andere B vitamines, magnesium en vezels en het heeft en lage GI index waardoor je lang ‘vol’ zit. Het fruit geeft de pannenkoekjes smaak en zorgt tevens voor extra vitamines.

Leg de havermoutvlokken in een grote kom en overgiet met ongeveer 1,5 dl kokend water (de havermoutvlokken moeten net onder water staan). Laat de havermout 5 minuten wellen en voeg daarna meel, eieren en bakpoeder toe. Verdeel als laatst de melk gelijkmatig door het beslag en blijf roeren tot een mooi en gelijkmatig beslag ontstaat.

Verhit wat olie of kokosvet in een koekenpan en de pannenkoekjes in ongeveer 1 minuut per kant goud bruin. Omdat het beslag vrij dik is kun je waarschijnlijk 2-3 pannenkoekjes per keer bakken. Je kunt eventueel ook de hoeveelheden melk, meel en eieren halveren, je beslag is dan iets dunner. Houd de pannenkoeken warm tussen twee borden of in de oven (op 100 graden). Serveer de pannenkoekjes met fruit en ahornsiroop, eet smakelijk!

Variatietip: ook lekker op de zondagochtend met een beetje huttenkase, honing en vers fruit. Who needs greasy scones if you can have healthy pancakes?  🙂

Afslanken en lekker eten met Tim Torfs

Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 3), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.

Haal de aubergine uit de oven en verdeel de tonijnsalade over de plakken aubergine. Gratineer, met de verse parmesaanse kaas, nog even een paar minuutjes in de oven (grillstand) en klaar is kees. Serveer met een handje rucola (eventueel met paar druppels balsamico azijn) en je hebt een heerlijk fris pittige lunch!


Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

Slank met Tim Torfs

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!
Update cookies preferences