Zalm met groene asperges en guacamoleHeerlijk: vis op de barbecue! En: helemaal niet moeilijk, in tegenstelling tot wat ik zelf lange tijd dacht. Zeker niet als je een (wegwerp) barbecue/grillschaal gebruikt Deze zalm met guacamole en gegrilde groene asperges is absoluut een van m’n nieuwe favoriete koolhydraatarme barbecuerecepten.

Ingrediënten

  • 1 verse zalmmoot
  • Een paar groene asperges
  • Limoen
  • 1 avocado en kleine rode ui of verse, kant-en-klare-guacamole
  • Teentje knoflook
  • Peper en zout
  • Dille
  • Olijfolie

Bereiding

Halveer de limoen, en snijd één helft in partjes. Maak je de guacamole zelf? Prak de avocado dan met wat gesnipperde rode ui, knoflook, limoensap en peper en zout.

Schenk een laag olijfolie in de grillschaal en leg de zalmmoot hierin. Knijp wat limoensap uit over de zalm, bestrooi met dille, peper en zout en leg de overige limoenpartjes en de knoflookteen er omheen.Snijd de harde onderkant van de asperges, en leg ze op de barbecue. Hou ze goed in de gaten en draai ze een paar keer om.

Zet de grillschaal ernaast, en laat de olie heet worden. Laat 2-3 minuutjes ‘pruttelen’ zodat de onderkant mooi gaar wordt. Dek de barbecue vervolgens even af met de deksel, of dek alleen de grillschaal af, zodat ook de rest van de zalm even kan garen. Ik haalde de deksel er na 2 minuutjes weer af. Mijn zalmmoot was toen mooi gaar, maar dit is afhankelijk van de dikte. Het kan dus zijn dat de jouwe iets langer of korter moet garen.

Haal de zalm en asperges vervolgens van de barbecue, leg ze op een bord en maak af met wat guacamole en citroenpartjes. Eet smakelijk!

Afslanken met Tim Torfs?

Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 2), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

In de kijker

Recente artikelen over vitaliteit en gezondheid

Slank in 9 weken

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!