Waarom iedereen het over Kurkuma heeft



Kurkuma is een stof uit de geelwortel en familie van de gember. Of nog duidelijker: het is het gele poeder dat verantwoordelijk is voor de kleur en smaak van een overheerlijke gele curry en dat voornamelijk in India en Pakistan groeit en gebruikt wordt. En als wij zeggen dat iedereen het erover heeft, dan hebben we het niet alleen over foodies en health goeroes, maar ook over mensen uit de farmaceutische tak en de beautyindustrie. Het blijkt namelijk dat kurkuma een aantal (gezondheids)voordelen heeft waar je U tegen zegt. Wij noemen er alvast 3:



1. HET WERKT ONTSTEKINGSREMMEND

In Aziatische landen wordt kurkuma al eeuwen ingezet als ayurvedisch geneesmiddel. Door de bijzondere ontstekingsremmende eigenschappen van het ingrediënt kan het veel verlichting geven bij bijvoorbeeld pijn door reuma of artritis, keelpijn en schimmelinfecties. Zorg er wel voor dat je een biologisch preparaat neemt, zodat het goed door je lichaam wordt opgenomen.



2. HET HELPT JE GEZOND OUD TE WORDEN

Wie nu elke week een curry klaar gaat maken, is niet gegarandeerd immuun voor allerlei ziekten. Wél helpt het je lijf bij het zo gezond mogelijk ouder worden. Zo laat dr. Michal Heger, onderzoeker naar kurkuma in het AMC, in een interview met Gezondnu weten dat kurkuma een groot deel van de werkzame stoffen verliest zodra het gekookt wordt. Hij geeft ook aan dat Kurkuma een van de meest krachtige antioxidanten is, dat het ontstekingen remt en dat het heel breed werkt. “Het bevordert de algemene gezondheid op lange termijn. Ik hoop dat als ik kurkuma langdurig inneem, op latere leeftijd minder ouderdomsgerelateerde klachten krijg.”



3. HET WERKT BESCHERMEND VOOR JE HUID

En nog zo’n heilzame werking zie je goed terug in je huid. Zo werkt de stof ontgiftend en reinigend. Inwendig goed voor het remmen van ontstekingen als acne of psoriasis, uitwendig goed voor de glans, bescherming en hydratatie.

BRON: https://www.yczs.nl/blog/waarom-iedereen-het-over-kurkuma-heeft.html

Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

In de kijker

Recente artikelen over vitaliteit en gezondheid

Slank in 9 weken

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!