Tartaar van tomaat met mango, avocado en gerookte kipfilet



De gezonde variant op een steak tartare!

Voor 4 personen

Ingrediënten

  • 4 trostomaten
  • 3 el milde olijfolie
  • 7½ g verse basilicum
  • 2 eetrijpe mango’s
  • 1 eetrijpe avocado
  • 1 citroen
  • 135 g gerookte kipfilet

Bereiding

  1. Breng een steelpan met water aan de kook.
  2. Verwijder het kroontje van de tomaten. Kerf de tomaten aan de onderkant kruislings in. Dompel de tomaten 30 sec. onder in het kokende water tot het velletje omkrult. Koel af onder koud stromend water, zodat je het schilletje er gemakkelijk kunt afpellen. Verwijder de groene kern en zaadlijsten van de tomaten. Snijd de ontvelde tomaten in kleine blokjes van een ½ cm. Doe in een kommetje en besprenkel met ⅓ van de olie. Snijd het basilicum fijn en schep de helft ervan door de tomaten.
  3. Schil de mango. Snijd het vruchtvlees van de pit af en snijd in blokjes van een ½ cm. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd het vruchtvlees in dunne plakjes van een ½ cm. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Besprenkel de avocado met de helft van het citroenrasp en -sap en schep voorzichtig om. Snijd de gerookte kip in blokjes van een ½ cm.
  4. Bouw de torentjes in de uitsteekvorm of kookring op de bordjes waarop je ze wilt serveren. Begin met een laagje tomaten. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Verdeel er een laagje mangoblokjes over, gevolgd door een laagje kip. Leg bovenop een paar plakjes avocado. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal voorzichtig de stervorm weg. Dep eventueel uitgelopen tomatenvocht weg met een stukje keukenpapier.
  5. Roer de rest van de olie met de rest van het citroenrasp en -sap en breng de dressing op smaak met peper en eventueel zout. Besprenkel de torentjes met de dressing. Garneer met de rest van het basilicum.

Bewaartip:

Je kunt alle groenten, fruit en kip 3 uur van tevoren snijden, goed afgedekt met vers- houdfolie in de koelkast bewaren en pas op het laatst opbouwen.

Afslanken met Tim Torfs?

Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 2), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

In de kijker

Recente artikelen over vitaliteit en gezondheid

Slank in 9 weken

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!