4 PERSONEN
Dit gerecht zet je binnen twintig minuten op tafel: perfect voor drukke of luie dagen. En als je veel noedelsoep maakt, heb je voor morgen meteen een heerlijke lunch.
Onze favoriet deze week is de Aziatische variant op kippensoep. Een echte smaakbom in een kom die dankzij de volkoren noedels goed is als avondmaaltijd, en dat in slechts twintig minuten.
Uiteraard kan je de noedels ook weglaten.
INGREDIËNTEN (VOOR 4 PERS)
500 g paddenstoelenmix
2 tenen knoflook
4 el zonnebloemolie
2 groentebouillonblokjes
3 el sojasaus
2 tl sesamzaad
250 g volkorennoedels
300 g kipfiletblokjes
0,5 Chinese kool
Bereiding
Veeg de paddenstoelen schoon. Snijd of scheur de paddenstoelen in stukjes. Snijd de knoflook in dunne plakjes.
Verhit in een soeppan 2 el olie. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze al omscheppend 3 min. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. Schenk 1,5 liter water in de wok en voeg de bouillonblokjes en de sojasaus toe. Breng aan de kook en laat de bouillon op laag vuur 2 min. trekken. Rooster intussen het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin en schud op een bord.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Bak de kipblokjes in 6 min. bruin en gaar. Maak intussen de Chinese kool schoon en snijd in ragfijne reepjes.
Voeg de noedels toe aan de bouillon en kook ze in 4 min. gaar. Breng de kipblokjes op smaak met peper.
Breng de noedelsoep op smaak met peper. Verdeel de koolreepjes over 4 kommen of diepe borden. Schep de soep met de noedels en champignons op de koolreepjes. Verdeel de kipblokjes over de kommen. Bestrooi met het geroosterd sesamzaad.
Afslanken met Tim Torfs?
Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 2), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.