2 personen
- 150 g volkorenfusilli
- 175 g kikkererwten
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 2 el olijfolie extra vierge
- 300 g kerstomaatjes
- 1 citroen
- 10g verse basilicum
- 150 g buffelmozzarella
- 60 g Rucola
- bakpapier
- staafmixer met hoge beker
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 C. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en vang 30 ml kookvocht op. Spoel de pasta onder koud water en laat uitlekken. Spoel ondertussen de kikkererwten onder koud stromend water en laat uitlekken. Snipper de rode uien. Snijd de helft van de knoflook fijn en meng met de helft van de olie.
Verdeel de kikkererwten en de ui over een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel er de knoflookolie over. Breng op smaak met peper. Rooster de kikkererwten ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin en knapperig.
Snijd ondertussen de tomaten in kwarten. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de citroen uit. Pluk de blaadjes van het basilicum en hou ⅓ apart. Doe de rest van het basilicum in een hoge mengbeker, samen met het kookvocht, de rest van de knoflook, het citroenrasp en -sap en de rest van de olie. Mix met de staafmixer tot een gladde dressing.
Pluk de mozzarella in stukjes van 1 cm. Meng de tomaten, kikkererwten, mozzarella, rucola en de dressing door de pasta. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer met de achtergehouden basilicumblaadjes.
Afslanken met Tim Torfs?
Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 2), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.