Warme rode kool met appel


Simpele side dish in een fancy jasje

Ingrediënten:

  • 1 kleine rode kool, fijngesneden
  • 2 appels, geschild en in plakjes gesneden
  • Pamspray
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • Optionele toppings: gehakte peterselie, geroosterde walnoten

Bereiding:

  1. Verhit de pamspray in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngesneden kool toe aan de pan en roer goed door. Bak de kool gedurende ongeveer 5 minuten, of totdat deze iets zachter wordt.
  2. Voeg de plakjes appel toe aan de pan en meng ze met de kool. Bak nog eens 5 minuten, of totdat de appels zacht beginnen te worden.
  3. Voeg het komijnpoeder, zout en peper toe aan de pan en meng alles goed door elkaar. Bak nog eens 2-3 minuten.
  4. Proef het mengsel en voeg indien nodig extra kruiden toe naar smaak.
  5. Serveer de warme kool en appel als bijgerecht of als hoofdgerecht. Garneer met gehakte peterselie en geroosterde walnoten voor extra smaak en textuur.

Deze warme kool en appel is een heerlijk en voedzaam gerecht dat perfect past bij een herfst- of wintermaaltijd. Het is een geweldige manier om kool en appels te gebruiken en biedt een mooie balans tussen zoet en hartig.

Pamspray

Rode kool is een erg gezonde groente.

Het zit boordevol voedingsstoffen, waaronder vitamine C, vitamine K, vitamine B6, vezels en antioxidanten. Deze voedingsstoffen kunnen helpen bij het versterken van het immuunsysteem, het bevorderen van een gezonde spijsvertering en het ondersteunen van het cardiovasculaire systeem. Rode kool bevat ook anthocyanen, die de groente zijn karakteristieke rode kleur geven en bekend staan om hun ontstekingsremmende eigenschappen en bescherming tegen bepaalde chronische ziekten. Het toevoegen van rode kool aan je maaltijden kan een gezonde en voedzame keuze zijn.

Spruitensalade met parmaham, walnoten en crema di balsamico

Spruitensalade met parmaham, walnoten en crema di balsamico

Ingrediënten – 2 personen  175 gram spruitjes 1 teentje knoflook 1 el honing 75 gram rucola 40 gram parmaham 50 gram feta 2 el olijfolie Ver...

ONTDEK MEER

Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

In de kijker

Recente artikelen over vitaliteit en gezondheid

Slank in 9 weken

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!
Update cookies preferences