Feestelijke scampi op een fris en fruitig bedje


Fris en gezond hapje met leuke uitstraling

Ingrediënten

- Groene appel
- Gepelde scampi's
- Ontbijtspek
- Chilivlokken
- Keltisch zout
- Paprikapoeder
- Olijfolie
- Peper
- Peterselie (voor de afwerking)

Bereiding

Maak een marinade voor de scampi's op basis van 3 el olijfolie, 1 el paprikapoeder, 1 tl zout, 1 tl chilivlokken. Dit goed mengen en hier de scampi's enkele uren laten intrekken.

Draai het ontbijtspek rond de scampi en bak deze tot het spek krokant is.

Snij de groene appel in rondjes en leg er de gebakken scampi op en werk af met wat peper en peterselie. Serveer dit leuke hapje op een klein bordje.

Peper

Het verwerken van groene appels in gerechten kan verschillende redenen hebben:

  1. Smaak: Groene appels hebben een licht zure en knapperige smaak, waardoor ze een verfrissend element kunnen toevoegen aan gerechten. Ze kunnen een heerlijke balans bieden in zoete of hartige gerechten en helpen om een mooie, frisse smaak te creëren.
  2. Textuur: De knapperige textuur van groene appels kan een leuke toevoeging zijn aan gerechten. Ze kunnen een sprankje stevigheid toevoegen aan salades, stoofschotels of zelfs aan gebakken gerechten.
  3. Kleur: Groene appels kunnen ook een mooie groene kleur toevoegen aan gerechten. Ze voegen visueel belang toe en kunnen een gerecht aantrekkelijk maken voor het oog.
  4. Balans: Het toevoegen van groene appels aan gerechten kan helpen om een evenwichtige smaak te creëren. Hun lichte zuurheid kan een tegenwicht bieden aan zoete ingrediënten en ze kunnen helpen om de smaken in een gerecht in evenwicht te brengen.
  5. Gezondheid: Zoals eerder vermeld, zijn groene appels gezond vanwege hun voedingsstoffen en vezelgehalte. Het verwerken van groene appels in gerechten kan helpen om extra voedingsstoffen en vezels aan uw maaltijden toe te voegen, waardoor ze voedzamer worden.

Er zijn veel manieren waarop je groene appels in gerechten kunt verwerken. Je kunt ze toevoegen aan salades voor een knapperige en verfrissende toets, in smoothies voor extra smaak en textuur, of zelfs bakken in zoete of hartige gerechten. Experimenteer met verschillende recepten en ontdek hoe groene appels een mooie toevoeging kunnen zijn aan je culinaire creaties.

Al­co­hol­vrije bier­cock­tail met gem­ber en li­moen

Al­co­hol­vrije bier­cock­tail met gem­ber en li­moen

Ingrediënten 4 el gembersiroop 1 limoen 600 ml alcoholvrij witbier Bereiden Verdeel de gembersiroop over limonadeglazen. Snijd de limoen in ...

ONTDEK MEER

Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

In de kijker

Recente artikelen over vitaliteit en gezondheid

Slank in 9 weken

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!