Salade met feta, geroosterde paprika en granaatappelpitjes


Het is de perfecte lichte, frisse en kleurrijke salade voor de zomer. Geniet ervan!

Ingrediënten

  • 200 gram gemengde sla
  • 1 rode paprika
  • 80 gram feta
  • 1 granaatappel
  • Olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Dressing:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de paprika in dunne repen en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met wat olijfolie, zout en peper. Rooster de paprika ongeveer 15-20 minuten in de oven of tot ze zacht zijn.
  2. Terwijl de paprika in de oven staat, maak je de dressing door de olijfolie, het citroensap, zout en peper naar smaak te mengen.
  3. Snijd de feta in blokjes.
  4. Als de paprika gaar is, laat je hem even afkoelen.
  5. Meng in een grote saladeschaal de sla, geroosterde paprika, feta, en granaatappelpitjes. Sprenkel de dressing erover.

Vinaigrette pesto

Geroosterde paprika's hebben een aantal unieke kwaliteiten die ze bijzonder smakelijk maken:

  1. Diepere Smaak: Het roosteren van paprika's verhoogt hun natuurlijke zoetheid en geeft ze een lichte rokerige toon. Dit zorgt voor een rijkere, diepere smaak dan rauwe paprika's.
  2. Zachtere Textuur: Geroosterde paprika's worden zacht en mals, wat een aangename textuur toevoegt aan een gerecht, vooral in een frisse salade.
  3. Veelzijdigheid: Geroosterde paprika's passen goed bij een breed scala aan andere ingrediënten, van kaas en vlees tot groenten en granen. Dit maakt ze een geweldige toevoeging aan bijna elk soort gerecht.
  4. Gezondheidsvoordelen: Het roosteren van paprika's kan de beschikbaarheid van bepaalde voedingsstoffen in de groente, zoals vitamine C en bepaalde antioxidanten, verhogen.

Dus geroosterde paprika's zijn niet alleen lekker, maar ook veelzijdig en gezond!

Image description

Succesverhalen Title

Hoi! Ik ben Jeanine Vanoppen uit Houthalen. Ik ben 62 jaar en een fiere, levenslustige oma. Na het overlijden van mijn man kwam ik de laatste jaren 20 kilo bij. Emo-eten, geen beweging meer, geen zin om gezond te koken. Ik moet het u niet vertellen… De kilo’s bleven komen, maar ik had de moed niet om aan een dieet te beginnen....

Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

In de kijker

Recente artikelen over vitaliteit en gezondheid

Slank in 9 weken

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!