Voor een hartige Portugese maaltijd is Canja, een traditionele kippensoep, de perfecte keuze. Hier is een recept voor vier personen.
Ingrediënten
- 1 hele kip, in stukken gesneden
- 1 ui, in vieren gesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 wortelen, in blokjes gesneden
- 1 stengel bleekselderij, in blokjes gesneden
- 1 laurierblad
- 200 gram rijst
- 2 liter water
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- Verse peterselie, gehakt, voor de garnering
Bereidingswijze
- Doe de stukken kip in een grote soeppan. Voeg de ui, knoflook, wortelen, bleekselderij, en laurierblad toe. Giet het water in de pan.
- Zet de pan op hoog vuur en breng het water aan de kook. Zodra het water kookt, zet je het vuur laag en laat je de soep ongeveer 2 uur sudderen of totdat de kip gaar is.
- Als de kip gaar is, verwijder je de stukken uit de soep. Laat ze afkoelen. Verwijder in de tussentijd het laurierblad uit de soep.
- Als de kip voldoende is afgekoeld om te hanteren, verwijder je de huid en de botten en versnipper je het vlees. Voeg het versnipperde vlees terug toe aan de soep.
- Voeg de rijst toe aan de soep, roer goed, en laat sudderen tot de rijst gaar is, ongeveer 20 minuten. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Serveer de soep warm, gegarneerd met de gehakte verse peterselie.
Eet smakelijk!
![]() |
RookstopEen laserbehandeling blokkeert de nicotinereceptoren, neutraliseert de verslavende werking van nicotine, endorfine komt vrij waardoor de trek in een sigaret vermindert en de stress vermindert. |