Voor een hartige Portugese maaltijd is Canja, een traditionele kippensoep, de perfecte keuze. Hier is een recept voor vier personen.
Ingrediënten
- 1 hele kip, in stukken gesneden
- 1 ui, in vieren gesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 wortelen, in blokjes gesneden
- 1 stengel bleekselderij, in blokjes gesneden
- 1 laurierblad
- 200 gram rijst
- 2 liter water
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- Verse peterselie, gehakt, voor de garnering
Bereidingswijze
- Doe de stukken kip in een grote soeppan. Voeg de ui, knoflook, wortelen, bleekselderij, en laurierblad toe. Giet het water in de pan.
- Zet de pan op hoog vuur en breng het water aan de kook. Zodra het water kookt, zet je het vuur laag en laat je de soep ongeveer 2 uur sudderen of totdat de kip gaar is.
- Als de kip gaar is, verwijder je de stukken uit de soep. Laat ze afkoelen. Verwijder in de tussentijd het laurierblad uit de soep.
- Als de kip voldoende is afgekoeld om te hanteren, verwijder je de huid en de botten en versnipper je het vlees. Voeg het versnipperde vlees terug toe aan de soep.
- Voeg de rijst toe aan de soep, roer goed, en laat sudderen tot de rijst gaar is, ongeveer 20 minuten. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Serveer de soep warm, gegarneerd met de gehakte verse peterselie.
Eet smakelijk!
RookstopEen laserbehandeling blokkeert de nicotinereceptoren, neutraliseert de verslavende werking van nicotine, endorfine komt vrij waardoor de trek in een sigaret vermindert en de stress vermindert. |