Garides Saganaki - Ovenschotel met scampi en feta in tomatensaus | Instituut Tim Torfs

Garides Saganaki - Ovenschotel met scampi en feta in tomatensaus

Garides Saganaki - Ovenschotel met scampi en feta in tomatensaus

Ingrediënten

  • 300 gram scampi's (ontdaan van schalen en darmkanalen)
  • 200 gram feta
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 grote ui (fijngesneden)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 1 bosje verse peterselie (fijngesneden)
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel suiker
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht en doorschijnend zijn.
  3. Voeg de tomatenblokjes, suiker, oregano, peper en zout toe aan de pan en roer goed door. Laat dit mengsel sudderen tot het dikker wordt (ongeveer 10 minuten).
  4. Terwijl de saus suddert, verhit je wat extra olijfolie in een andere pan. Voeg de scampi's toe en bak ze tot ze roze zijn (ongeveer 2-3 minuten per kant). Zet de scampi's apart.
  5. Wanneer de saus is ingedikt, voeg je de scampi's toe aan de pan en roer je ze door de saus. Zet het vuur uit.
  6. Schep het scampi-tomatenmengsel in een ovenschotel. Verkruimel de feta over de bovenkant van het mengsel.
  7. Plaats de ovenschotel in de voorverwarmde oven en bak tot de feta is gesmolten en lichtjes bruin is (ongeveer 15-20 minuten).
  8. Haal de ovenschotel uit de oven, bestrooi het gerecht met de verse peterselie en serveer warm.

Eet smakelijk!

Gezonde recepten

Gezonde recepten

Gezonde recepten Fase 1 Dieetfase Het Tim Torfs lifestyle programma is gebaseerd op de combinatie voedingsplan, supplementen en begeleiding....

ONTDEK MEER

Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

Slank met Tim Torfs

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!
Update cookies preferences