Ingrediënten
- 300 gram scampi's (ontdaan van schalen en darmkanalen)
- 200 gram feta
- 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
- 1 grote ui (fijngesneden)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 1 bosje verse peterselie (fijngesneden)
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel suiker
- 2 eetlepels olijfolie
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht en doorschijnend zijn.
- Voeg de tomatenblokjes, suiker, oregano, peper en zout toe aan de pan en roer goed door. Laat dit mengsel sudderen tot het dikker wordt (ongeveer 10 minuten).
- Terwijl de saus suddert, verhit je wat extra olijfolie in een andere pan. Voeg de scampi's toe en bak ze tot ze roze zijn (ongeveer 2-3 minuten per kant). Zet de scampi's apart.
- Wanneer de saus is ingedikt, voeg je de scampi's toe aan de pan en roer je ze door de saus. Zet het vuur uit.
- Schep het scampi-tomatenmengsel in een ovenschotel. Verkruimel de feta over de bovenkant van het mengsel.
- Plaats de ovenschotel in de voorverwarmde oven en bak tot de feta is gesmolten en lichtjes bruin is (ongeveer 15-20 minuten).
- Haal de ovenschotel uit de oven, bestrooi het gerecht met de verse peterselie en serveer warm.
Eet smakelijk!
Gezonde receptenGezonde recepten Fase 1 Dieetfase Het Tim Torfs lifestyle programma is gebaseerd op de combinatie voedingsplan, supplementen en begeleiding....
|