Hier is het recept voor de Bloemkoolcrumble met Albondigas van Lamsvlees voor 2 personen:
Ingrediënten
Voor de bloemkoolcrumble:
- 1/2 bloemkool, in kleine roosjes
- 50 gr havermout
- 25 gr lijnzaad
- 1,5 el tahini
- 1/2 ei
- 1/2 el maïszetmeel
- 1/2 takje rozemarijn
- 1/2 takje tijm
- Peper en zout naar smaak
Voor de albondigas:
- 200 gr lamsgehakt
- 100 gr kikkererwten uit blik, uitgelekt
- 1 sjalot
- 125 gr ricotta
- 1/2 el mosterd
- 35 ml water
- Isio 4 olie
Bereiding
- Oven en Bloemkoolcrumble Voorbereiden:
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Snijd de bloemkool in roosjes en blancheer ze kort in gezouten, kokend water tot ze halfgaar zijn.
- Meng de havermout met het lijnzaad, de tahini, het halve ei, het maïszetmeel, en voeg peper en zout toe naar smaak.
- Ricotta Mengsel:
- Roer de ricotta samen met de mosterd los in een kommetje en voeg een scheutje water toe.
- Crumble Maken:
- Giet de bloemkoolroosjes af, meng ze met de ricotta en verdeel de crumble eroverheen.
- Zet de crumble gedurende 15 à 20 minuten in de oven.
- Albondigas Voorbereiden:
- Meng het lamsgehakt, de kikkererwten en het paneermeel in een kom.
- Stoof de sjalotjes aan in een scheutje olie en voeg ze toe aan het gehaktmengsel.
- Breng op smaak met tijm, rozemarijn, peper en zout.
- Meng alles goed en rol balletjes van het gehakt.
- Albondigas Koken en Bakken:
- Kook de balletjes in ongeveer 8 minuten gaar in kokend water en bak ze daarna goudbruin in een pan met een scheutje olie.
- Serveren:
- Serveer de albondigas samen met de bloemkoolcrumble.
Jurgen verloor 20kg en voelt zich in topvorm!Succesverhalen |