Albondigas van Lamsvlees met Bloemkoolcrumble | Instituut Tim Torfs

Albondigas van Lamsvlees met Bloemkoolcrumble

Albondigas van Lamsvlees met Bloemkoolcrumble

Hier is het recept voor de Bloemkoolcrumble met Albondigas van Lamsvlees voor 2 personen:

Ingrediënten

Voor de bloemkoolcrumble:

  • 1/2 bloemkool, in kleine roosjes
  • 50 gr havermout
  • 25 gr lijnzaad
  • 1,5 el tahini
  • 1/2 ei
  • 1/2 el maïszetmeel
  • 1/2 takje rozemarijn
  • 1/2 takje tijm
  • Peper en zout naar smaak

Voor de albondigas:

  • 200 gr lamsgehakt
  • 100 gr kikkererwten uit blik, uitgelekt
  • 1 sjalot
  • 125 gr ricotta
  • 1/2 el mosterd
  • 35 ml water
  • Isio 4 olie

Bereiding

  1. Oven en Bloemkoolcrumble Voorbereiden:
  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Snijd de bloemkool in roosjes en blancheer ze kort in gezouten, kokend water tot ze halfgaar zijn.
  • Meng de havermout met het lijnzaad, de tahini, het halve ei, het maïszetmeel, en voeg peper en zout toe naar smaak.
  1. Ricotta Mengsel:
  • Roer de ricotta samen met de mosterd los in een kommetje en voeg een scheutje water toe.
  1. Crumble Maken:
  • Giet de bloemkoolroosjes af, meng ze met de ricotta en verdeel de crumble eroverheen.
  • Zet de crumble gedurende 15 à 20 minuten in de oven.
  1. Albondigas Voorbereiden:
  • Meng het lamsgehakt, de kikkererwten en het paneermeel in een kom.
  • Stoof de sjalotjes aan in een scheutje olie en voeg ze toe aan het gehaktmengsel.
  • Breng op smaak met tijm, rozemarijn, peper en zout.
  • Meng alles goed en rol balletjes van het gehakt.
  1. Albondigas Koken en Bakken:
  • Kook de balletjes in ongeveer 8 minuten gaar in kokend water en bak ze daarna goudbruin in een pan met een scheutje olie.
  1. Serveren:
  • Serveer de albondigas samen met de bloemkoolcrumble.

Jurgen verloor 20kg en voelt zich in topvorm!

Succesverhalen

 

Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

Slank met Tim Torfs

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!
Update cookies preferences