Ingrediënten
- 500 gram rundvlees (bijv. runderschenkel, in blokjes)
- 2 liter water
- 2 stengels citroengras (sereh), gekneusd
- 4 kaffir limoenblaadjes (djeroek poeroet)
- 2 eetlepels olie
- 1 theelepel kurkuma
- 4 teentjes knoflook, fijngesneden
- 2 sjalotten, fijngesneden
- 2 cm gember, fijngesneden
- 2 cm galangal (laos), fijngesneden
- 1 eetlepel korianderpoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- 2 theelepels zout
- 1 theelepel gemalen zwarte peper
- 2 eetlepels gebakken uien (voor garnering)
- 2 gekookte eieren, in helften
- 100 gram taugé
- 2 limoenen, in partjes
Bereidingswijze
- Bouillon maken: Verwarm het water in een grote pan. Voeg het rundvlees, citroengras en de limoenblaadjes toe. Laat het geheel zachtjes sudderen totdat het vlees gaar is, ongeveer 1,5 tot 2 uur. Verwijder regelmatig het schuim dat naar de oppervlakte komt.
- Boonteh maken: Verhit de olie in een koekenpan. Voeg de knoflook, sjalotten, gember, en galangal toe. Bak ze tot ze geurig zijn. Voeg dan de kurkuma, korianderpoeder, en komijn toe en bak nog enkele minuten.
- Soep afmaken: Voeg de boemboe toe aan de bouillon. Breng op smaak met zout en peper. Laat de soep nog 15-20 minuten zachtjes koken.
- Serveren: Verdeel het rundvlees over de kommen. Voeg de bouillon toe. Garneer met gebakken uien, halve gekookte eieren, taugé en een partje limoen.
Geniet van je Soto Madura! Als je opties nodig hebt voor specifieke ingrediënten of aanvullende instructies, laat het me weten.
Jurgen verloor 20kg en voelt zich in topvorm!Succesverhalen |