Indonesische Soto Madura Soep | Instituut Tim Torfs

Indonesische Soto Madura Soep

Indonesische Soto Madura Soep

Ingrediënten

  • 500 gram rundvlees (bijv. runderschenkel, in blokjes)
  • 2 liter water
  • 2 stengels citroengras (sereh), gekneusd
  • 4 kaffir limoenblaadjes (djeroek poeroet)
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel kurkuma
  • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 sjalotten, fijngesneden
  • 2 cm gember, fijngesneden
  • 2 cm galangal (laos), fijngesneden
  • 1 eetlepel korianderpoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 2 theelepels zout
  • 1 theelepel gemalen zwarte peper
  • 2 eetlepels gebakken uien (voor garnering)
  • 2 gekookte eieren, in helften
  • 100 gram taugé
  • 2 limoenen, in partjes

Bereidingswijze

  1. Bouillon maken: Verwarm het water in een grote pan. Voeg het rundvlees, citroengras en de limoenblaadjes toe. Laat het geheel zachtjes sudderen totdat het vlees gaar is, ongeveer 1,5 tot 2 uur. Verwijder regelmatig het schuim dat naar de oppervlakte komt.
  2. Boonteh maken: Verhit de olie in een koekenpan. Voeg de knoflook, sjalotten, gember, en galangal toe. Bak ze tot ze geurig zijn. Voeg dan de kurkuma, korianderpoeder, en komijn toe en bak nog enkele minuten.
  3. Soep afmaken: Voeg de boemboe toe aan de bouillon. Breng op smaak met zout en peper. Laat de soep nog 15-20 minuten zachtjes koken.
  4. Serveren: Verdeel het rundvlees over de kommen. Voeg de bouillon toe. Garneer met gebakken uien, halve gekookte eieren, taugé en een partje limoen.

Geniet van je Soto Madura! Als je opties nodig hebt voor specifieke ingrediënten of aanvullende instructies, laat het me weten.

Jurgen verloor 20kg en voelt zich in topvorm!

Succesverhalen

 

Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

Slank met Tim Torfs

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!
Update cookies preferences