Salade van Meloen met Gekruide Amandelen & Gedroogde Ham
---
Ingrediënten
- 1 kleine rijpe meloen (bijvoorbeeld cantaloupe of galiameloen)
- 40 g ongezouten amandelen
- snufje paprikapoeder
- snufje zeezout
- snufje cayennepeper (optioneel, voor een pittige toets)
- 4 plakjes gedroogde ham (zoals Parmaham of Serrano)
- handje rucola of veldsla
- 1 el olijfolie extra vierge
- 1 tl balsamicoazijn
- versgemalen zwarte peper
---
Bereidingswijze
- Gekruide amandelen maken:
- Verhit een droge koekenpan op middelhoog vuur.
- Doe de amandelen in de pan en rooster een paar minuten tot ze licht beginnen te kleuren.
- Voeg een snufje paprikapoeder, zeezout en desgewenst cayennepeper toe. Hussel goed door en laat even afkoelen.
- Meloen voorbereiden:
- Snijd de meloen doormidden, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in blokjes of bolletjes.
- Salade samenstellen:
- Verdeel de rucola of veldsla over twee borden.
- Leg de meloenblokjes en gekruide amandelen eroverheen.
- Drapeer de plakken ham losjes over de salade.
- Afmaken:
- Besprenkel met olijfolie en balsamicoazijn.
- Maak af met wat versgemalen zwarte peper.
---
Serveertip
Serveer direct als verfrissende lunch, licht diner of als luxe voorgerecht.
Eet smakelijk!
Meer gezonde recepten vind je op www.timtorfs.be.