Salade van Meloen met Gekruide Amandelen & Gedroogde Ham | Instituut Tim Torfs

Salade van Meloen met Gekruide Amandelen & Gedroogde Ham

Salade van Meloen met Gekruide Amandelen & Gedroogde Ham

Salade van Meloen met Gekruide Amandelen & Gedroogde Ham

---

Ingrediënten

  • 1 kleine rijpe meloen (bijvoorbeeld cantaloupe of galiameloen)
  • 40 g ongezouten amandelen
  • snufje paprikapoeder
  • snufje zeezout
  • snufje cayennepeper (optioneel, voor een pittige toets)
  • 4 plakjes gedroogde ham (zoals Parmaham of Serrano)
  • handje rucola of veldsla
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 tl balsamicoazijn
  • versgemalen zwarte peper

---

Bereidingswijze

  1. Gekruide amandelen maken:
  • Verhit een droge koekenpan op middelhoog vuur.
  • Doe de amandelen in de pan en rooster een paar minuten tot ze licht beginnen te kleuren.
  • Voeg een snufje paprikapoeder, zeezout en desgewenst cayennepeper toe. Hussel goed door en laat even afkoelen.
  1. Meloen voorbereiden:
  • Snijd de meloen doormidden, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in blokjes of bolletjes.
  1. Salade samenstellen:
  • Verdeel de rucola of veldsla over twee borden.
  • Leg de meloenblokjes en gekruide amandelen eroverheen.
  • Drapeer de plakken ham losjes over de salade.
  1. Afmaken:
  • Besprenkel met olijfolie en balsamicoazijn.
  • Maak af met wat versgemalen zwarte peper.

---

Serveertip

Serveer direct als verfrissende lunch, licht diner of als luxe voorgerecht.

Eet smakelijk!

Meer gezonde recepten vind je op www.timtorfs.be.

Tim Torfs dieet & supplementen

Tim Torfs dieet & supplementen

Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

Slank met Tim Torfs

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!
Update cookies preferences