Spinaziesoep met Gepocheerd Ei (voor 4 personen)
Ingrediënten
- 400 g verse spinazie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 aardappel, geschild en in blokjes
- 1 liter groentebouillon
- 4 eieren
- 2 el olijfolie
- 100 ml halfvolle melk (optioneel)
- Peper en zout naar smaak
- Verse nootmuskaat (optioneel)
- Scheutje natuurazijn (voor het pocheren)
- Eventueel: wat bieslook of lente-ui voor garnering
Bereidingswijze
- Soep maken:
- Verhit de olijfolie in een soeppan. Fruit de ui en knoflook 2 min. op een zacht vuur.
- Voeg de aardappel toe en bak even mee.
- Doe de spinazie erbij (eventueel in delen als het niet allemaal in de pan past). Roer tot deze geslonken is.
- Schenk de bouillon erbij. Breng aan de kook en laat zo’n 15 min. zachtjes koken tot de aardappel gaar is.
- Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa.
- Voeg de melk toe voor een romige soep (optioneel) en breng op smaak met peper, zout en eventueel een snufje nootmuskaat.
- Gepocheerde eieren:
- Breng een pan water met een scheutje azijn aan de kook. Zet het vuur laag zodat het water tegen de kook aan blijft.
- Breek een ei in een kommetje. Maak met een lepel een draaikolk in het water en laat het ei voorzichtig in het midden glijden.
- Laat 3 min. pocheren tot het eiwit net gestold is.
- Haal het ei met een schuimspaan uit het water en laat even uitlekken op keukenpapier.
- Herhaal met de overige eieren.
- Serveren:
- Verdeel de spinaziesoep over 4 kommen.
- Leg in elke kom een gepocheerd ei.
- Werk af met wat gesnipperde bieslook of lente-ui.
Tip
Lekker met een stukje vers volkorenbrood!
Eet smakelijk! Heerlijk, gezond én voedzaam – een ideaal gerecht voor elk seizoen.