Recept voor 2 personen: Smashed Potatoes met Geroosterde Paprikasaus
Ingrediënten
Voor de Smashed Potatoes
- 400 g kleine krieltjes (bij voorkeur met schil)
- 1 el olijfolie
- 1 tl grof zeezout
- 1 tl gedroogde tijm of rozemarijn
- Peper naar smaak
Voor de Geroosterde Paprikasaus
- 2 rode paprika’s
- 1 kleine ui, grof gesneden
- 1 teentje knoflook, gepeld
- 1 el olijfolie
- 1 el balsamicoazijn
- 1 tl gerookt paprikapoeder (optioneel)
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
Smashed Potatoes
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Was de krieltjes en kook ze in gezouten water in 15-20 minuten gaar.
- Giet af en laat even uitdampen.
- Leg de krieltjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk ze voorzichtig plat met de onderkant van een glas of een aardappelstamper.
- Besprenkel met olijfolie, strooi er zeezout en kruiden over.
- Zet 20-25 minuten in de oven tot de aardappels goudbruin en krokant zijn.
Geroosterde Paprikasaus
- Leg de paprika’s (in kwarten, zonder zaadlijsten), ui en knoflook op een tweede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met wat zout.
- Rooster 20-25 minuten mee in de oven tot alles zacht en licht gekarameliseerd is.
- Doe de geroosterde groenten in een blender of keukenmachine. Voeg de balsamicoazijn en eventueel paprikapoeder toe.
- Mix tot een gladde saus en breng op smaak met peper en eventueel wat extra zout.
Serveren
- Verdeel de smashed potatoes over twee borden.
- Lepel de geroosterde paprikasaus er royaal over of serveer apart.
- Lekker met een groene salade of gegrilde groenten.
Tip
Voor extra smaak kun je verse kruiden zoals peterselie of bieslook toevoegen aan de paprikasaus vlak voor het serveren. Ook lekker met wat feta of gegrilde kip erbij voor de liefhebber!
Eet smakelijk! Voor meer gezonde recepten, kijk op timtorfs.be/recepten
![]() |
Eenvoudige & Snelle recepten: koken in 15 minuten!Gegarandeerd gewichtsverlies in enkele weken! |