Ingrediënten voor 2 personen:
- 300 g verse zalmfilet:
- 8 witte asperges
- 1 el Japanse sojasaus
- 4 el citroenmayonaise
- 1 tl wasabi
- 6 stuks satestokjes
Steek de barbecue aan. Gebruik je houten satéprikkers, week deze dan 30 min. in water om te voorkomen dat ze op de barbecue verbranden. Snijd de zalmfilet in blokjes van 3 cm. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden, verwijder de houtige onderkant en snijd in stukken van 3 cm. Rijg de stukken asperge en zalm om en om aan de spiezen. Begin en eindig met asperge.
Rooster de spiezen 5 min. op de barbecue. Bestrijk ze na 3 min. met de helft van de sojasaus, keer ze en bestrijk de andere kant met sojasaus. Doe de citroenmayonaise in een kommetje en meng de wasabi erdoor. Serveer dit bij de spiesen.
Dit is een heel verrassend aperitiefhapje om je gasten mee te verrassen.