Asperges met ei en bieslook
Asperges met ei en bieslook
04 april 2018 
0 min. leestijd

Asperges met ei en bieslook

Bereiding

Maak de asperges – alvorens te koken – de asperges goed schoon. Dat gaat als volgt. Snijd ongeveer 1 of 2 cm van de onderkant (het droge, houterige deel) en schil vervolgens de asperges met een dunschiller. Tip: leg de aspergen op een snijplank, houd vast bij de kop en schil vanaf de kop naar de onderkant. Bewaar de geschilde asperges in een vochtige doek totdat ze de pan in gaan.

Doe de asperges in een pan met ruim water en een snufje zout en kook – afhankelijk van de dikte van de stelen én van persoonlijke voorkeur – in zo’n 10 minuten gaar. Als de onderkant zacht aanvoelt, zijn de asperges klaar.

Kook tegelijkertijd 6 eieren – eveneens naar persoonlijke voorkeur – zo’n 6 minuten, laat schrikken, pel ze en verwijder van 4 eieren het eigeel. Leg de asperges en gekookte eieren op het bord, besprenkel met het vocht van de asperges. Hak tot slot de bieslook fijn en strooi over het geheel. Voeg naar smaak nog peper en zout toe en je hebt een heerlijk vegetarisch fase 1 gerecht.

Eet smakelijk!

Ingrediënten (2 personen)

2 zalmfilets (a 150 gram)
300 gram verse asperges (geschild)
200 gram krieltjes (bio)
2 eieren (bio)
15 gram verse bieslook
2 flinke tl grove mosterd
1 tl kokosvet
Olijfolie
verse peper
himalayazout

Over de schrijver
Reactie plaatsen
Perfect om te bakken, braden en grillen Slechts één spray is voldoende Ook handig voor het invetten van je bakvorm ...
De BBQ toppingsauzen zijn vegetarisch & veganistisch en hebben een handige hersluitbare verpakking.
Snickers Hi Protein Bar van Mars heeft dezelfde overheerlijke karamel, pinda en chocolade smaak als de gewone Snicker, maar bevat daarnaast ook 22g Eiwit per reep!...

Deze bouillon combineert de sublieme smaak die u verwacht van Sublimix met de strengste kwaliteitsnormen. Sublimix groentenbouillon bevat geteelde ingrediënten van de fijnste kwaliteit, en dat proe...