Bloemkoolpizza met groenten:
Ingrediënten Fase 2
1 Bloemkool in roosjes
1 Ei
50 gr Parmezaan, geraspt
Gedroogde mix van Italiaanse kruiden (rozemarijn, basilicum, oregano)
kant-en-klare pesto
100 gr Kerstomaatjes, gehalveerd
l Courgette. in dunne rondjes
1 Rode ui, in dunne ringen
Bussel groene asperges
Handvol rucola
Zout
peper
Parmezaanschilfers
Bereiding
Verwarm de oven voorop 200°C. Mix de roosjes bloemkool fijn en blancheer de korrels dan 5 min in gezouten kokend water. Verdeel over een schone keukenhanddoek en druk er zoveel mogelijk vocht uit. Meng de bloemkool met het ei, de Parmezaan en de Italiaanse kruiden en schep dit mengsel in een vlakke cirkel op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak 15 min in de oven. Smeer de pesto uit over de deegbodem van bloemkool en beleg verder met de kerstomaten, courgette-carpaccio, ui en asperges (in korte stukken). Kruid met zout en peper en bak no eens 10 min in de oven. Verdeel er net voor het opdienen de Parmezaanschilfers en de rucola over.