Bloemkoolrijst met gesmoorde groenten
13 maart 2019 

Bloemkoolrijst met gesmoorde groenten

  • 1 bloemkool
  • 2 knoflookteentjes
  • 2 cm verse gember
  • 2 el pindakaas
  • 400 g groentemix: snijbonen, peen, prei, rode paprika
  • 2 tl kerriepoeder
  • 2 tl gemalen koriander
  • 20 ml sojasaus
  • 6 takjes verse koriander
  • 50 g gezouten pinda´s
  • 4 eieren
  • 6 el melk
  • 2 el Ketjap
  • 1 tl Sambal
  • 1 tl Wittewijnazijn
  • 1 el kokosolie
  • Peper en zout

Bereid de bloemkoolrijst volgens Tim Torfs recept. Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Schil de gember en snijd fijn. Meng in een kom de pindakaas met een vork met de melk, ketjap, sambal en wittewijnazijn tot een dikke saus. Bewaar de saus apart.  Verhit de kokosolie in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de groentemix, knoflook, gember, kerriepoeder, gemalen koriander, sojasaus en 1 el water per persoon toe. Bak, afgedekt, 8 – 10 minuten op middelmatig vuur of tot de groenten naar wens gaar zijn. Roer regelmatig door. Snijd ondertussen de verse koriander fijn en voeg de steeltjes van de koriander toe aan de wok of hapjespan. Hak de pinda’s grof. Verhit de kokosolie in een koekenpan en bak twee spiegeleieren per persoon. Breng op smaak met peper en zout.  Voeg de pindasaus en de helft van de pinda’s toe aan de groenten en verhit al roerend nog 1 minuut. Verdeel de bloemkoolrijst over de borden. Serveer de groenten op de rijst en garneer met de korianderblaadjes en overige pinda’s. Serveer met het spiegelei.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Koekje erbij?