29 maart 2019 

Butternutlasagne

  • 500 gr rundergehakt
  • 1 tomatenpassata
  • 1 butternut
  • 1 bol mozzarella
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Provençaalse kruiden
  • Peper
  • Zout
  • 2 eieren
  • Rucola
  • pamspray

Doorprik de butternut met een vork en plaats hem gedurende een uur in de oven.  Daarna kan je hem gewoon uitlepelen.  Fruit ondertussen de fijngesnipperde ui en knoflook met de pamspray.  Voeg het gehakt toe en bak dit reul.   Voeg de tomatenpassata toe en laat even sudderen.  Voeg de butternut toe, samen met de kruiden en laat nog een 5 tal minuten sudderen.  Breek 2 eitjes in het mengsel en roer dit goed door elkaar.  Neem een vuurvaste schotel en schep er het mengsel in.  Bedek met de schijfjes mozzarella en laat 20 minuten in de oven bruin worden.  Werk af met rucola.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Koekje erbij?