Courgettebrood



Ingrediënten – 6 personen 

  1. 1 grote courgette
  2. 2 eieren
  3. 25 ml water
  4. 25 ml olie (olijf-, rijst- of kokosolie)
  5. 250 g spelt- en/of boekweitmeel (met of zonder gluten)
  6. 1,5 tl bakpoeder
  7. 100 gr geraspte Parmezaanse kaas
  8. 2 el gedroogde bieslook
  9. Versgemalen zout en peper

Bereiding

Courgettebrood met Parmezaanse kaas, waarom heb ik dat niet eerder gemaakt? Super lekker en zowel warm als koud te eten. Wel even goed af laten koelen als je het in de koelkast gaat bewaren, want als het brood nog te warm is, wordt het een beetje plakkerig.

Courgettebrood

Verwarm de oven voor op 190 graden (hetelucht, 200 voor elektrisch) en bekleed een cakevorm met bakpapier.

Was en rasp de courgette en zet opzij in een vergiet. Meng in één kom de eieren, de olie en het water en voeg hier de geraspte courgette aan toe. Breng op smaak met versgemalen zout en peper. Meng in een andere kom het meel, het bakpoeder, de geraspte Parmezaam en de bieslook.

Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en blijf mengen (of kneden met je handen, zoals ik deed) tot je een massa hebt. Blijft het plakken? Voeg steeds een eetlepel meel toe en blijf mengen/kneden tot je een echt soort brooddeeg krijgt (dus een massa die niet meer heel erg plakt en één geheel vormt). Is het te droog? Voeg steeds een klein beetje water toe en blijf mengen/kneden tot je een echt deeg hebt.

Stort het deeg in de cakevorm, verdeel het gelijkmatig. Bak het courgettebrood in ongeveer 50 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Even 10 minuten laten afkoelen en je courgettebrood is klaar!

Afslanken en lekker eten met Tim Torfs

Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 3), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.

Haal de aubergine uit de oven en verdeel de tonijnsalade over de plakken aubergine. Gratineer, met de verse parmesaanse kaas, nog even een paar minuutjes in de oven (grillstand) en klaar is kees. Serveer met een handje rucola (eventueel met paar druppels balsamico azijn) en je hebt een heerlijk fris pittige lunch!


Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

In de kijker

Recente artikelen over vitaliteit en gezondheid

Slank in 9 weken

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!