Gebakken krieltjes met geitenkaasomelet
Gebakken krieltjes met geitenkaasomelet
13 maart 2019 
1 min. leestijd

Gebakken krieltjes met geitenkaasomelet

  • 150 gr krielaardappeltjes
  • 2 tl Paprikapoeder
  • 12 Groene Turkse peper
  • 1 Knoflookteen
  • ½ Rode peper
  • 5 takjes verse bladpeterselie
  • 100 g Tomatenpassata
  • 4 eieren
  • 25 g geraspte belegen geitenkaas
  • 2 el Aïoli
  • olijfolie
  • scheutje melk
  • Peper en zout

Verwarm de oven op 220 graden. Snij de krieltjes en partjes. Meng in een kom de aardappelen met olijfolie per persoon en het paprikapoeder en breng op smaak met peper en zout. Verhit een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de aardappelen 25 – 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Schep regelmatig om.

Leg ondertussen de Turkse groene pepers op een bakplaat met bakpapier en meng met  olijfolie per persoon. Breng op smaak met ruim zout. Zet de bakplaat met pepers in de oven en bak 10 – 15 minuten, of totdat ze donker beginnen te worden. Schep halverwege de baktijd om zodat ze niet verbranden.

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Hak de bladpeterselie grof.

Verhit olijfolie per persoon in een sauspan op middelhoog vuur. Bak de rode peper en knoflook 1 – 2 minuten. Verlaag het vuur, schenk de tomatenpassata erbij en laat 5 minuten zachtjes doorkoken tot een dikke saus. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel water toe voor een iets dunnere saus.

Kluts ondertussen in een kom de eieren met een scheutje melk en de geraspte belegen geitenkaas. Breng op smaak met peper en zout. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en schenk het omeletmengsel in de koekenpan. Bak de omelet in ongeveer 5 – 8 minuten gaar, vouw vervolgens voorzichtig dubbel. Bak nog langer wanneer je de omelet donkerder wilt.

Verdeel de Turkse zoute pepers en de geitenkaasomelet over de borden. Serveer met de patatas bravas, de pittige tomatensaus en een flinke lepel aïoli en garneer met de peterselie.

Over de schrijver
Reactie plaatsen
Perfect om te bakken, braden en grillen Slechts één spray is voldoende Ook handig voor het invetten van je bakvorm ...
De BBQ toppingsauzen zijn vegetarisch & veganistisch en hebben een handige hersluitbare verpakking.
Snickers Hi Protein Bar van Mars heeft dezelfde overheerlijke karamel, pinda en chocolade smaak als de gewone Snicker, maar bevat daarnaast ook 22g Eiwit per reep!...

Deze bouillon combineert de sublieme smaak die u verwacht van Sublimix met de strengste kwaliteitsnormen. Sublimix groentenbouillon bevat geteelde ingrediënten van de fijnste kwaliteit, en dat proe...