Bereiding
Kook de sperziebonen in 5 minuten beetgaar, giet af en laat even staan (met deksel op de pan). Doe de olijfolie en citroensap in een kom en klop tot een dressing. Houd 1 el daarvan apart voor de tonijn. Snipper de ui en snijd de tomaten in partjes. Doe alle ingrediënten in de kom met (het merendeel) van de dressing schep en voorzichtig om. Verdeel de salade alvast over 2 borden en garneer met de (in partjes gesneden) olijven. Verhit vervolgens een grillpan en bestrijk de tonijnsteaks met de apart gehouden dressing. Maal royaal zwarte peper over de tonijn en grill in circa 5 minuten om en om rosé van binnen. Leg de tonijnsteaks op de salade en serveer warm.
Ingrediënten (2 personen)
300 gram tonijnsteaks
100 gram sperziebonen
4 trostomaten
25 gram olijven zwart
1 rode ui
2 eetlepels citroensap
1 eetlepel olijfolie
peper.
zout
ansjovis
Materialen
Citruspers
Deksel
Grillpan
Kom
Mes
Pan
Pepermolen
Snijplank
Vergiet