Bereiding
Doe het gehakt in een kom en kruid met de sojasaus, sambal en peper en zout naar smaak. Draai er 12 kleine balletjes van. Plaats een hapjespan op hoog vuur en bak de champignons en uien kort aan. Pers er een teentje knoflook bij, voeg de gesneden rode peper met een beetje water toe en laat het geheel een paar minuten sudderen. Blijf intussen omscheppen. Als de champignons en uien goudbruin zijn en het water is weggekookt, voeg je de gehaktballen toe. Schroei dicht op hoog vuur en blijf omscheppen, om te voorkomen dat de gehaktballen aan de pan blijven kleven. Zodra de gehaktballen zijn dichtgeschroeid, zet je het vuur lager. Intussen snijd je de (gewassen) tomaten in parten en die voeg je toe (mag gewoon met vel). Laat minimaal een half uur inkoken en voeg waar nodig een beetje water toe. Indien de saus niet pittig genoeg is, kun je er nog een theelepel sambal doorheen roeren. Maak af met oregano, peper en zout naar smaak en je hebt een heerlijk gezond tapasgerecht voor fase 1, geïnspireerd op de populaire Spaanse Albondigas…
Eet smakelijk!
ingrediënten (2 personen)
400 gram mager rundergehakt
750 gram tomaten
2 uien, gesnipperd
250 gram champignons, fijn gesneden
1 rode peper, fijn gesneden met zaden verwijderd
1 teen knoflook
2 tl sambal oelek
1 el tamari sojasaus
oregano naar smaak
peper & zout naar smaak
beetje water
Materialen
Pan met goede anti-aanbaklaag