arrow_drop_up arrow_drop_down
11 mei 2018 

Gemarineerde scampi met citrusvinaigrette

Ingrediënten Fase 2

1 kg schoongemaakte rauwe scampi
Olijfolie
Voor de marinade:
100 ml Honing
75 ml sojasaus
2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
Voor de salade:
1/2 komkommer
1 Venkelknol
1 Rode ui
1 stengel rabarber
Bussel groene asperges
Dille, fijngesnipperd
6 radijs, fijn
Voor de vinaigrette:
Geraspte zeste en sap van citroen
Geraspte zeste van sinaasappel
Olijfolie

Bereiding

Snij de komkommer in de lengte in dunne plakken. Snij de venkel in dunne plakken, de ui in dunne ringen en de rabarber en asperges in kleine blokjes. Meng al deze groenten en werk af met de dille en plakjes radijs. Meng de honing met de sojasaus en de knoflook. Laat de scampi 15 min marineren in de helft van deze marinade. Roer alle ingrediënten van de vinaigrette door elkaar en breng hiermee de salade op smaak. Bak de scampi kort in hete olijfolie, giet er de rest van de marinade bij en laat nog 1 min verder bakken. Dien op met de salade.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Koekje erbij?