arrow_drop_up arrow_drop_down
17 juli 2019 

Gemarineerde tempé met broccoli

Ingrediënten 2 personen 
  • 200 gram tempé
  • 200 gram broccoli
  • 2 stuks sjalotten
  • 3-4 stuks tomaten
  • 3 theelepels sambal oelek
  • 5 eetlepels sojasaus suikervrij

Bereiding gemarineerde tempé met broccoli

Maak eerst de marinade door de tomaten te ontvellen en te pureren (dit kan eventueel met de blender). Roer de soja saus en de sambal hier door heen en voeg eventueel een klein beetje water toe aan. Snijd nu de tempé in reepjes en meng deze door de marinade. Als je er van houdt kun je er nog kleine stukjes gember en citroengras door heen doen.

Zet de marinade met tempé in de koelkast en laat even staan. Het is het lekkerst om de tempé een nacht te laten marineren in de koelkast maar korter kan natuurlijk ook.

Snipper nu de ui en snijd de broccoli in roosjes.Verwarm de wok en gebruik wat van de PEM cookingspray om aanbakken te voorkomen.Fruit nu de gensipperde sjalotjes, zodra deze glazig zijn kun je de gemarineerde tempé toevoegen. Voeg tijdens het wokken het restant van de marinade toe voor extra smaak. De tempé is klaar als deze bruin en knapperig is.

Afslanken met Tim Torfs?

Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 1), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Koekje erbij?