arrow_drop_up arrow_drop_down
5 april 2018 

Gevulde paprika met pittig gehakt

Bereiding

Paprika, gezond en lekker! En uitstekend voor Fase 1. Dit voelt toch niet als een dieet?

Gevulde paprika met pittig gehakt

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de paprika’s overlangs doormidden en verwijder de zaadlijsten (laat de steeltjes zitten). Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag en roerbak de ui en knoflook 1 minuut. Voeg het gehakt toe en roerbak het in 5 minuten rul en gaar. Neem de pan van het vuur. Roer de peterselie, sambal en zout en peper naar smaak door het gehakt. Vul de paprikahelften met het gehaktmengsel en verpak elke helft in aluminiumfolie. Bak de paprika’s in het midden van de oven in ca. 30 minuten gaar; vouw 10 minuten voor het einde van de bereidingstijd de folie open. Lekker met een groene salade. Tip: Voeg ook eens champignons aan het gehakt toe!

Afslanken met Momentum

Dit recept is onderdeel van Fase 1 (Dieetfase) van Momentum, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd 3 Fasen voedingsplan + 2 ondersteunende voedingssupplementen + indien gewenst (online) begeleiding. Na 3 Fasen Momentum heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders. Geloof ons! regular_smile

Ingrediënten (2 personen)

2 rode paprika’s
2 groene paprika’s
400 gr rundergehakt
1 ui gesnipperd
2-3 teentjes knoflook fijngehakt
2-3 eetlepels fijngesneden peterselie
1 eetlepel sambal oelek
Zout en peper

Materialen

Mes
Snijplank
Koekenpan
Ovenschaal
Aluminiumfolie

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Koekje erbij?