21 november 2018 

Gewokte runderreepjes met boerenkool

Ingrediënten fase 1

100 g rundvlees, in reepjes

2 teentjes knoflook

2 el geraspte gember

300 g boerenkool

200 g shii-take champignons

100 ml Knorr drinkbouillon tuinkruiden

40 ml sojasaus

zwarte peper

pamspray

2 lente-uitjes

Bereiding

Maak een marinade met de geraspte gember, fijngesneden teentjes look en sojasaus. Laat hierin de stukjes rundvlees voor een half uurtje marineren.

Verwijder de nerf van de boerenkool en snijd de bladeren in reepjes. Snijd de shii-take champignons in vier.

Verwarm de pamspray in de wok en voeg het rundvlees toe. Houd de marinade apart.

boerenkool

Breng de rundsreepjes op smaak met zwarte peper. Voeg de shii-take en de boerenkool toe en wok kort op en wok het geheel gaar, ongeveer 15 minuten.

Voeg de  groentebouillon toe en laat het geheel even opkoken.

Hak tenslotte de lente-uitjes fijn en strooi deze over het gewokte rundsvlees.

Serveer met bloemkoolrijst.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Koekje erbij?