Ingrediënten fase 1
100 g rundvlees, in reepjes
2 teentjes knoflook
2 el geraspte gember
300 g boerenkool
200 g shii-take champignons
100 ml Knorr drinkbouillon tuinkruiden
40 ml sojasaus
zwarte peper
pamspray
2 lente-uitjes
Bereiding
Maak een marinade met de geraspte gember, fijngesneden teentjes look en sojasaus. Laat hierin de stukjes rundvlees voor een half uurtje marineren.
Verwijder de nerf van de boerenkool en snijd de bladeren in reepjes. Snijd de shii-take champignons in vier.
Verwarm de pamspray in de wok en voeg het rundvlees toe. Houd de marinade apart.
Breng de rundsreepjes op smaak met zwarte peper. Voeg de shii-take en de boerenkool toe en wok kort op en wok het geheel gaar, ongeveer 15 minuten.
Voeg de groentebouillon toe en laat het geheel even opkoken.
Hak tenslotte de lente-uitjes fijn en strooi deze over het gewokte rundsvlees.
Serveer met bloemkoolrijst.