arrow_drop_up arrow_drop_down
30 maart 2019 

Gezonde Kippenblanquette

4 personen

  • 400 gr kipfilet
  • 100 gr kippensoepballetjes
  • 1 witte selder
  • 3 wortelen
  • 2 uien
  • ½ bloemkool
  • Gehakte peterselie
  • Tijm, laurier, zout
  • 1 doosje champignons
  • 2 preistengels
  • Klein blikje zilveruien
  • 1 kruidnagel
  • 1 dl rijstmelk
  • ½ citroen

Maak de bloemkool schoon en stoom hem gaar.  Snij alle groenten fijn en stoof ze gaar met de pamspray (behalve de champignons).  Voeg de kippenblokjes en de kruiden toe.  Blus met wat water.  Mix de bloemkool en doe er een geut olijfolie bij, kruid met peper en zout en voeg dan 1 dl rijstmelk toe.  Doe de soepballetjes erbij en voeg vervolgens de “witte saus” bij de kippenblanquette. Voeg de champignons en zilveruitjes erbij en pers de halve citroen uit en voeg die er ook aan toe.  Laat nog enkele minuten sudderen.  Je kan dit gerecht serveren met ovengebakken aardappeltjes en zelfgemaakte appelmoes.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Koekje erbij?