Ingrediënten 2 personen
- 500 milliliter amandelmelk
- 12/13 eetlepels havermout
- 2 bananen
- 6 eetlepels gemengd fruit (frambozen, bessen, bramen)
- Snufje kaneel
- Snufje macapoeder
- Eetlepel gebroken lijnzaad
- Walnoten
Waarom Havermout?
Heb je even? Allereerst is havermout rijk aan vezels die belangrijk zijn voor een goede stofwisseling en goede darmwerking. Bovendien zorgen vezels voor een langer verzadigd gevoel. Met een havermout ontbijt moet je het dus eenvoudig redden tot de lunch! Havermout bevat complexe koolhydraten, zodat een piek in je bloedsuiker uitblijft. Vezels uit havermout kunnen er óók nog eens voor zorgen dat de gevoeligheid voor insuline verbetert, waardoor de bloedglucosespiegel goed op peil wordt gehouden.
Bereiding
Zet een pannetje met de amandelmelk op het vuur, voeg de havermout toe en roer goed door. Let op dat het niet aanbrandt want wij weten uit ervaring: dit gaat soms sneller dan je denkt! Snijd de banaan in plakjes en doe de banaan en het gemengde fruit bij de havermout in het pannetje. Voeg vervolgens de kaneel, macapoeder, lijnzaad en walnoten toe. Roer goed door totdat je het warm genoeg vindt en serveer in een diep ontbijtbord of bakje.
Maca
Afslanken en lekker eten met Tim Torfs
Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 2), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.
Haal de aubergine uit de oven en verdeel de tonijnsalade over de plakken aubergine. Gratineer, met de verse parmesaanse kaas, nog even een paar minuutjes in de oven (grillstand) en klaar is kees. Serveer met een handje rucola (eventueel met paar druppels balsamico azijn) en je hebt een heerlijk fris pittige lunch!