Havermout powerontbijt met maca
Havermout powerontbijt met maca
20 februari 2020 
2 min. leestijd

Havermout powerontbijt met maca

Ingrediënten 2 personen 

  • 500 milliliter amandelmelk
  • 12/13 eetlepels havermout
  • 2 bananen
  • 6 eetlepels gemengd fruit (frambozen, bessen, bramen)
  • Snufje kaneel
  • Snufje macapoeder
  • Eetlepel gebroken lijnzaad
  • Walnoten

Waarom Havermout?

Heb je even? Allereerst is havermout rijk aan vezels die belangrijk zijn voor een goede stofwisseling en goede darmwerking. Bovendien zorgen vezels voor een langer verzadigd gevoel. Met een havermout ontbijt moet je het dus eenvoudig redden tot de lunch! Havermout bevat complexe koolhydraten, zodat een piek in je bloedsuiker uitblijft. Vezels uit havermout kunnen er óók nog eens voor zorgen dat de gevoeligheid voor insuline verbetert, waardoor de bloedglucosespiegel goed op peil wordt gehouden.

Maar dat is nog niet alles. Wanneer je havermout eet, lossen de in een geleidelijk tempo op, wat ervoor zorgt dat de concentratie wordt verhoogd. Dit gebeurt in een geleidelijk tempo waardoor de concentratie zal worden verhoogd. Leuke bijkomstigheid toch? En dat is slechts één van de redenen waarom havermout zo’n powerstart van de dag is!

Bereiding

Zet een pannetje met de amandelmelk op het vuur, voeg de havermout toe en roer goed door. Let op dat het niet aanbrandt want wij weten uit ervaring: dit gaat soms sneller dan je denkt!  Snijd de banaan in plakjes en doe de banaan en het gemengde fruit bij de havermout in het pannetje. Voeg vervolgens de kaneel, macapoeder, lijnzaad en walnoten toe. Roer goed door totdat je het warm genoeg vindt en serveer in een diep ontbijtbord of bakje.

Maca

Nu we toch bezig zijn, kunnen we meteen de gezondheidsvoordelen van maca opsommen. Dat zijn er namelijk nogal wat! Maca staat bekend als een van de grootste libidoverhogers die er bestaan. Daarnaast vergroot maca het uithoudingsvermogen, kan het de bloeddruk verhogen en verlagen, het immuunsysteem ondersteunen en de lichamelijke vitaliteit harmoniseren.
Maca bevat 5 keer meer eiwit dan aardappels en 4 keer meer vezels en minder vet. Het helpt o.a. tegen bloedarmoede, chronische vermoeidheid, depressie, onvruchtbaarheid, gebrek aan libido, ondervoeding, slecht geheugen, stress, etc.

Afslanken en lekker eten met Tim Torfs

Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 2), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.

Haal de aubergine uit de oven en verdeel de tonijnsalade over de plakken aubergine. Gratineer, met de verse parmesaanse kaas, nog even een paar minuutjes in de oven (grillstand) en klaar is kees. Serveer met een handje rucola (eventueel met paar druppels balsamico azijn) en je hebt een heerlijk fris pittige lunch!

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen
Perfect om te bakken, braden en grillen Slechts één spray is voldoende Ook handig voor het invetten van je bakvorm ...
De BBQ toppingsauzen zijn vegetarisch & veganistisch en hebben een handige hersluitbare verpakking.
Snickers Hi Protein Bar van Mars heeft dezelfde overheerlijke karamel, pinda en chocolade smaak als de gewone Snicker, maar bevat daarnaast ook 22g Eiwit per reep!...

Deze bouillon combineert de sublieme smaak die u verwacht van Sublimix met de strengste kwaliteitsnormen. Sublimix groentenbouillon bevat geteelde ingrediënten van de fijnste kwaliteit, en dat proe...