Low-carb Tuna Melt
Low-carb Tuna Melt
01 februari 2020 
1 min. leestijd

Low-carb Tuna Melt

Ingrediënten 2 personen 

  • 2 kleine blikjes duurzame tonijn (op water, liefst bij Bio winkel)
  • 1 aubergine
  • 2 el magere kwark
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 4 Jalapeno pepertjes
  • 6 zoetzure augurken
  • 2 grote bio tomaten
  • Rood uitje
  • Versgemalen zwarte peper
  • Blokje parmezaanse kaas
  • Handvol rucola

Tuna Melt, wat een heerlijk recept is dat toch! Oké, de klassieke versie maak je aan met o.a. mayo en eet je op oerbrood, maar deze low-carb variant is oprecht de moeite waard. Sterker nog, wij vinden ‘m eigenlijk lekkerder! Oh ja, en hij is zo klaar. Een snelle, lekkere én gezonde lunch. Top, toch?

Low-carb Tuna Melt

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd ondertussen de aubergine in dunne brede plakken, smeer in met beetje olijfolie en verdeel over een ovenschaal. Plaats ongeveer 20 tot 25 minuten in de oven.

Kun je in de tussentijd verder met de tonijnsalade. Doe de tonijn in een schaal en roer daar 2 el kwark en 1 el olijfolie doorheen, zodat het een smeuig geheel wordt. Snijd vervolgens de jalapenos, augurken, tomaten en rode ui fijn en roer deze door de salade. De aantallen zijn bij benadering. En pepertje meer of minder is natuurlijk afhankelijk van je smaak. Dat geldt ook voor de overige ingredienten. Leef je uit, zou ik zeggen!

Maal wat verse peper over de salade en roer nogmaals goed door elkaar.

Afslanken en lekker eten met Tim Torfs

Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 2), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.

Haal de aubergine uit de oven en verdeel de tonijnsalade over de plakken aubergine. Gratineer, met de verse parmesaanse kaas, nog even een paar minuutjes in de oven (grillstand) en klaar is kees. Serveer met een handje rucola (eventueel met paar druppels balsamico azijn) en je hebt een heerlijk fris pittige lunch!

Over de schrijver
Reactie plaatsen
Perfect om te bakken, braden en grillen Slechts één spray is voldoende Ook handig voor het invetten van je bakvorm ...
De BBQ toppingsauzen zijn vegetarisch & veganistisch en hebben een handige hersluitbare verpakking.
Snickers Hi Protein Bar van Mars heeft dezelfde overheerlijke karamel, pinda en chocolade smaak als de gewone Snicker, maar bevat daarnaast ook 22g Eiwit per reep!...

Deze bouillon combineert de sublieme smaak die u verwacht van Sublimix met de strengste kwaliteitsnormen. Sublimix groentenbouillon bevat geteelde ingrediënten van de fijnste kwaliteit, en dat proe...